Her er han: Vælgeren der mener DF er for blødsødne
Man skal et stykke væk fra de større byer i Danmark for at finde de vælgere, der i en ny undersøgelse, siger, de savner et parti med en strammere udlændingepolitik end DF. Scanpix, arkiv
Næsten 13 procent af danskerne, savner et parti, der har en strammere udlændingepolitik end DF. Men hvad er det for en type dansker, der vil ud til højre?

En yngre mand, der er bosat uden for de større byer i Danmark og har en beskeden indtægt.

Det er nogle af de karakteristika man kan sætte på de danskere, der i en ny undersøgelse, som Wilke har lavet for Jyllands-Posten, siger, de savner et parti, der har en strammere udlændingepolitik end DF.

Det er påfaldende, at opbakningen til et endnu mere højreorienteret parti i Danmark kommer fra især yngre mennesker og især mænd.

Til det siger Johannes Andersen, samfunds- og ungdomsforsker på Aalborg Universitet til Jyllands-Posten:

- Den blå strømning har vist sig i to dele - en liberal retning, hvor man kan dyrke friheden, og en mere konservativ retning, som endnu ikke er blevet forløst af noget parti, og det er formentlig det, som vi ser i undersøgelsen her.

"Stands asylstrømmen"

Ifølge undersøgelsen findes tilslutningen til nationalkonservatismen særligt uden for de større byer, ligesom den falder, jo mere man får i løn. Dermed ligner dem, der hepper på større højredrejning, den typiske DF-vælger.

Men hos denne gruppe vil man altså have politikere, der går endnu længere end DF.

Dem finder man hos det eneste nationalkonservative parti, der har sagt, at de vil stille op til Folketinget - Dansk Samling. Her melder man blandt andet klart ud, at man vil “standse asylstrømmen.”

Det er særligt blå blok, der er interesseret i et nationalkonservativt parti. 21 procent blandt de borgerlige vælgere ville overveje at stemme på sådan et parti – flest hos Dansk Folkeparti.