Her er DF's bagland dom over S-samarbejde
Der er delte meninger om stærkere alliance i S og DF's bagland op til partiernes årlige møder.

I weekenden møder Socialdemokratiets og Dansk Folkepartis partitoppe deres baglande, når de holder henholdsvis kongres i Aalborg og årsmøde i Herning.

Op til de årlige sammenkomster har Ritzau spurgt lokalformænd og regional- og kommunalpolitikere fra de to partier om, hvorvidt de ser et potentiale for i højere grad at skabe alliancer mellem S og DF.

Rundspørgen er ikke repræsentativ. Men den kan give en idé om, hvordan baglandets holdninger ser ud. Få overblikket over lokalpolitikernes svar her.

---

919 socialdemokrater er blevet spurgt, hvoraf 202 har svaret.

* Bør Socialdemokratiet i højere grad danne alliancer med Dansk Folkeparti i landets kommuner i forbindelse med kommunalvalget 21. november?

Ja: 88 personer.

Nej: 83 personer.

Ved ikke: 31 personer.

* Synes du, at de kommende socialdemokratiske byrådsmedlemmer skal være klar til at pege på en DF-borgmester for at undgå en borgmester fra enten V eller K?

Ja: 19 personer.

Nej: 143 personer.

Ved ikke: 40 personer.

---

337 personer fra Dansk Folkeparti er blevet spurgt, hvoraf 109 har svaret.

* Bør DF i højere grad danne alliancer med Socialdemokratiet i landets kommuner i forbindelse med kommunalvalget 21. november?

Ja: 37 personer.

Nej: 30 personer.

Ved ikke: 42 personer.

* Synes du, at de kommende DF-byrådsmedlemmer skal være klar til at pege på en S-borgmester frem for en borgerlig borgmester?

Ja: 23 personer.

Nej: 42 personer.

Ved ikke: 44 personer.

Kilde: Ritzau.

/ritzau/