Her er Danmarks nye assistentlandstræner

Ebbe Sand var senest sportsdirektør i Brøndby, men det næste halve års tid skal han assistere Åge Hareide på det danske landshold. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Det bliver Ebbe Sand, som skal assistere Åge Hareide til sommerens EM-slutrunde i fodbold

Den tidligere landsholdsangriber Ebbe Sand blev fredag formiddag præsenteret som ny assistent for Åge Hareide på det danske fodboldlandshold. 

Ebbe Sand har siden Jon Dahl Tomassons skifte til Malmö FF været nævnt som et oplagt bud på afløseren, og ifølge Politiken har DBU og Hareide altså valgt at kigge i den retning.

Den tidligere målmager har allerede trænererfaring fra det danske landshold, hvor han tidligere var angrebstræner.

Ebbe Sands spillerkarriere tog ham forbi Brøndby og Schalke 04 samt på det danske landshold, hvor han i mange år dannede frontduo med netop Jon Dahl Tomasson.

Angriberen fra Hadsund nåede 66 kampe i rødt og hvidt, hvor det blev til 22 mål. Blandt andet scorede han et mindeværdigt mål på oplæg fra Michael Laudrup i ottendedelsfinalen ved VM i 1998 mod Nigeria.

Han var også med på holdet ved VM i 2002 samt ved EM-slutrunderne i 2000 og 2004, inden han i 2006 stoppede sin aktive karriere.

I 2019 stoppede han som sportsdirektør i Brøndby efter blot et halvt år på posten, da Brøndby ville flytte ham over i en anden stilling i forbindelse med organisationsændringer.

Jobbet som assistentlandstræner kommer kun til at vare til og med sommerens EM-slutrunde, da DBU allerede har ansat et nyt landstrænerteam, når Hareides kontrakt udløber til sommer.

Kasper Hjulmand tager over for Åge Hareide, mens Morten Wieghorst bliver hans assistent.

/ritzau/