Her er AMU-fuskeren bag svensk lotterisvindel

Uddannelse
Martin Thielst Nielsen spiller hovedrollen i flere af de AMU-fupnumre, som er blevet afsløret i 2011. (Foto: Foto fra Youtube.com)

Dansk kursuskanon er genopstået som svensk lotterisvindler

Det kræver sin mand at planlægge, hvordan man får den danske stat til at punge ud for oplæring af svenske lotterisælgere, som bagefter skal arbejde i Barcelona.

Og den mand er tilsyneladende Martin Thielst Nielsen, der har en lang karriere som kreativ kursuskøbmand bag sig.

Som Avisen.dk tidligere i dag har afsløret, har lotterifirmaet Winners World Wide udnyttet de danske tilskudsregler for AMU-kurser til oplæring af unge svenskere, som bagefter blev sendt til Barcelona for at sælge præmieobligationer i det spanske statslotteri.

Fupnummeret er foregået for næsen af det danske Undervisningsministerium, mens de har haft travlt med at rydde op i den skandaleramte AMU-branche.

Oplæringsforløbet for de svenske sælgere blev planlagt af det danske kursusfirma APEX Partner, som ifølge firmaets hjemmeside nu har indstillet deres aktiviteter.

Rutineret AMU-svindler

Flere kilder udpeger Martin Thielst Nielsen som den person hos APEX Partner, der arrangerede oplæringsforløbet og sørgede for, at det fremstod som et tilskudsberettiget AMU-kursus.

"Det var Martin Thielst, der sørgede for, at alting blev arrangeret, så det på papiret levede op til kriterierne for kursusaktiviteter, der er berettiget til offentlige tilskud," siger Astrit Shala, der var ansat som teamleder i lotterifirmaet Winners World Wide, mens fupnummeret blev arrangeret.

Ifølge erhvervsdatabaser udgør Martin Thielst Nielsen en del af direktionen i APEX Partner.

Tidligere var han ansat hos telemarketingfirmaet       GoExcellent, som APEX Partner også holder AMU-kurser for.

GoExcellent blev tidligere i år afsløret i udspekuleret AMU-svindel, der kostede Handelsskolen Sjælland Syd et tilbagebetalingskrav fra staten på en million kroner.

AMU-forløbet for de svenske lotterisælgere blev godkendt af Nordsjællands Erhvervsskole, som i dag stempler APEX Partner som en "useriøs samarbejdspartner".

Ifølge vicedirektør Tina Steinbrenner er Martin Thielst Nielsen mere eller mindre den direkte anledning til, at skolen har valgt at afbryde samarbejdet med APEX Partner.

"Vi blev opmærksom på, at én person hos APEX Partner tidligere havde været indblandet i forsøg på at kamuflere virksomhedsintern undervisning som AMU-kurser," siger hun.

Var den person Martin Thielst Nielsen?

"Ja."

Smykker sig med lånte fjer

Indtil APEX Partner's hjemmeside blev lukket i torsdags, fremgik det, at firmaet udover Erhvervsskolen Nordsjælland samarbejder med Learnmark Horsens.

Men det afviser erhvervskolen i Horsens.

"Vi har ikke udført aktiviteter for APEX. Hvordan vores logo er havnet på deres hjemmeside er en gåde," skriver chefkonsulent Jørgen Jensen i en SMS.

Svindlere kører i ring

Som Avisen.dk tidligere har beskrevet, er det normalt, at personer med flair for at udnytte AMU-systemet turer rundt i branchen i ly bag snørklede virksomhedskonstruktioner og konkurser.

Ifølge et nyligt indslag på svensk TV4, har Martin Thielst Nielsen igen føjet en ny titel til CV'et.

Nu optræder han som salgsdirektør for First Prize AB. Det svenske datterskab af First Prize A/S, som ejer Winners World Wide, som selv samme Martin Thielst Nielsen hjalp med at svindle sig til tilskudskroner fra den danske stat.

LINK: Se indslaget her

Det har ikke været muligt at træffe Martin Thielst Nielsen for en kommentar, da hverken APEX Partner, Winners World Wide eller First Prize har reageret på Avisen.dk's henvendelser.

Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand