Helt vildt: Danskerne bruger milliarder på kæledyr
Danskerne poster milliarder i kæledyrene. Foto: Iris/arkiv
Danskerne bruger milliarder af kroner på foder, dyrlæger, medicin, hundetøj og kradsetræer ttil kæledyrene.

Alfred er en dyr herre. Inden for den seneste måneds tid har den fem måneder gamle hund kostet omkring 30.000 kr. i dyrlægebesøg og medicin og CT- og MRI-scanninger og blodprøver.

- Men sådan er det. Vi er forsikret, men selv hvis vi ikke var det, havde jeg uden tøven brugt de penge. Det er et familiemedlem, og det må koste, hvad det vil at finde ud af, hvad han fejler, og hvordan han kan blive rask, siger Jeanette Bach, der sammen med sin mand ejer Alfred og hans søster Mathilde.

Jeanette Bach er ikke alene om at have det sådan.

Vi bruger milliarder af kroner på foder, dyrlæger, medicin, hundetøj og kradsetræer, og vi bruger flere og flere, skriver Finans.

- I vores branche er der en klar vækst på det primære marked i Norden. Jeg tror, at en af forklaringerne er, at jo flere singler der er i samfundet, jo flere kæledyr, og dyrene bliver mere og mere menneskeliggjort, siger Peter Eriksen Jensen.

Han er bestyrelsesformand i Jørgen Kruuse, en virksomhed der sælger både operationsudstyr, genoptræningsudstyr, legetøj og "almindeligt tøj" til hunde og katte.

En analyse fra amerikanske National Pet Owners Survey giver ham ret. Den viser, at ejerne af familiedyr bliver stadigt yngre, og jo yngre de er, jo flere penge bruger de på dyrene - på alt fra elektronisk udstyr til tøj til mad.