"Helt ude i hampen": Skal betale 600.000 kr. for el-måler, vi allerede har

SE-direktør Niels Duedahl afviser, at koncernen foretager sig noget ulovligt, men han forstår godt frustrationen og siger, at SE er på vej med en redegørelse til de nordjyske storforbrugere. (Foto: Foto: SE)

Flere nordjyske erhvervsfolk er stærkt utilfredse med, at de skal betale op i mod 600.000 kr. ekstra i el-regning over 2,5 år, efter at el-selskabet SE (tidl. Syd Energi) har opslugt det lokale selskab Nyfors, skriver Finans.

Forklaringen er, at der skal installeres fjernaflæste el-målere i Brønderslev og omegn, men dem har mange virksomheder i forvejen.

- Vi skal betale godt 600.000 kr. ekstra. Vi plejer at sige, at vi har svært ved at konkurrere med nabolande, fordi de har lavere elpriser, men der er også konkurrenceforvridning internt. Det er helt ude i hampen, siger Per Nielsen, fabrikschef hos DLG i Vrå, der producerer 150.000 ton svinefoder om året.

SE fusionerede sidste år med nordjyske Nyfors og overtog dermed det lokale el-net, der har monopol i Brønderslev og omegn.

- Det var forventningen, at det ville blive billigere, og at det gav bedre priser på el. Det har det ikke gjort, siger Morten Gade, økonomichef i Fårup Sommerland, til Finans.

Argumentet for prisstigningerne er, at der skal skaffes penge til at finansiere fjernaflæste el-målere .

- Men dem har vi hele tiden haft, siger økonomichefen.

SE-direktør Niels Duedahl afviser, at koncernen foretager sig noget ulovligt, men han forstår godt frustrationen og siger, at SE er på vej med en redegørelse til de nordjyske storforbrugere.

- Vi lytter til vores ejere og er i dialog med dem om at finde en mere lempelig model, siger han til Finans.