Heick er corona-frivillig: - I skal bede om hjælp

Kendte
Selvom 48-årige Annette Heick og resten af branchen er ramt af aflyste forestillinger, holder den driftige sanger, tv-vært m.m. humøret højt. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix/arkiv)

- Alt for mange synes, det er flovt. Kom ud af busken, opfordrer Annette, som er uden job, mens musicalen Mamma Mia er lukket ned.

Lige nu skulle Annette Heick have været på turné med megasuccesen "Mamma Mia", hvor anmelderne nærmest faldt i svime over hendes præstation.

I stedet må entertaineren nøjes med at gå og nynne ABBA-klassikerne hjemme i privaten - eller når hun er på apoteket som frivillig for Røde Kors.

- Når der opstår sådan en situation, som vi har nu, så ringede jeg til Røde Kors for at høre om de manglede hjælp. Heldigvis var beskeden, at der er mange som gerne vil hjælpe andre i nød, men endnu flere, som ikke bryder sig om at spørge.

Nogle vil ikke være til besvær, andre synes, det er flovt. Det er ærgerligt, siger Annette Heick til Avisen.dk.

Resultatet blev den film (se herunder), du lige nu kan se på blandt andet de sociale medier, hvor Annette Heick hælper en ældre dame med at hente hendes medicin.

Filmen opfordrer folk til at komme ud af busken. Både som hjælpere, men især, hvis man trænger til en hjælpende hånd.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Annette har i mange år været en slags ambassadør for Røde Kors, og blandt andet stået for indsamlinger sammen med gemalen Jesper Vollmer. Under corona-krisen er hun selv aktiv.

- Det foregår sådan, at man bliver sat sammen med en, som måske behøver lidt ekstra hjælp lige nu.
Jeg henter medicin for en dame som er hjertepatient. Hun er på mine forældres alder og kan normalt sagtens selv handle og komme på apoteket. Lige nu har hun bedst af at blive hjemme, fordi hun er i risikogruppen.

- Jeg har aldrig mødt eller set hende. Hun ringer, og så stiller jeg medicinen ved hendes dør. Det fungerer så fint, smiler Annette.

Sangerinden opfordrer i den grad andre til at kontakte Røde Kors, hvis de ikke lige har familie, venner eller nogle i nærheden til at hjælpe.

- Det er simpelthen tosset ikke at række ud. Kom ud af busken, lyder det fra sangerinden.

Kokkeskole på nettet

Annette Heick har også travlt med hjemmeundervisningen af sønnerne Storm og Eliot, hvor hun pludselig har haft behov for at finpudse sine matematikkundskaber.

Som en lang række kolleger i underholdningsbranchen kan Annette godt grue lidt for den kommende tid. En ting er lige nu, men også arrangementer længere ude i fremtiden bliver aflyst.

- Vi er altså nødt til at tro lidt på, at det bliver normalt igen. Personligt krydser jeg fingre for Folkemødet på Bornholm til juni. Det er trods alt udendørs, håber Annette.

På Bornholm driver Jesper og Annette nemlig Huset Rå, der ikke mindst under Folkemødet er blevet en institution for seminarer, møder og god mad.

Apropos mad, så er der måske lys i mørket.

Gennem et par år har parret også haft online-projektet Klub Vollmer, hvor medlemmerne kan nyde godt af Jespers kogekunst. Lige nu er timingen for en kokkeskole på nettet vel nærmest perfekt.

- Hvis der er noget, mange har tid til i øjeblikket, så er det vel at stå ved komfuret og lave god mad.