Harm SF-profil kræver svar fra Neergaard: Hvor går grænsen for arbejdsprøvning?

Syge borgere tvinges i arbejde af kommuner. Men hvor går grænsen?  (Foto: Modelfoto:Scanpix/Arkiv)

Hvor går grænsen? Karsten Hønge fra SF er mildest talt chokeret over, at syge borgere med minimal arbejdsevne tvinges i arbejdsprøvning.

SF raser over, at syge borgere fortsat bliver tvunget i arbejde som en del af kommunernes ressourceforløb.

Det er historien om gigtramte Charlotte Poffler, der har sat sindet i kog hos arbejdsmarkedsordfører Karsten Hønge (SF). Han har nu kaldt beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) i samråd. I en pressemeddelelse udtaler Hønge:

- Jeg ved ikke, om kommunerne læser lovgivningen som Fanden læser Biblen, eller om regeringen virkelig mener, at vi skal pine det sidste arbejdsminut ud af enhver borger. Hvor går grænsen? Et minut om ugen?

Kan arbejde 14 minutter om dagen

I går kom det i flere medier frem, at den 49-årige Charlotte Poffler af kommunen bliver tvunget i arbejdsprøvning, selvom svære smerter gør, at hun kun er i stand til at arbejde effektivt i sammenlagt 14 minutter om dagen.

- Det er åndssvagt, at kommunerne tvinger syge mennesker ud i ydmygende forløb, når de helt åbenlyst ikke kan arbejde. Vi må omgående have alle kommuner til at behandle borgerne anstændigt, lyder det fra Karsten Hønge.

Vil presse regeringen 

Han er fortørnet over, at syge borgere tvinges til at arbejde, når beskæftigelsesministeren ved et samråd sidste år udtalte, ’at det ikke er acceptabelt, hvis kommunerne tvinger mennesker til at gøre noget, som gør dem mere syge’.

- Når ministeren tidligere har sagt, at det ikke må forværre borgernes helbred, undrer det mig, at sagerne bliver ved med at dukke op. Vi bør presse regeringen til at følge intentionerne bag lovgivningen , så vi kan få sat en stopper for det,  lyder det fra Karsten Hønge.