Hareide: Schmeichel er en af verdens bedste på stregen

Landstræner Åge Hareide kunne lørdag se Danmark komme godt i gang med VM-slutrunden med en smal sejr over Peru. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix)

Åge Hareide har store roser til landsholdsmålmanden efter 1-0-sejren over Peru.

Målmand Kasper Schmeichel var en af hovedårsagerne til, at det danske landshold åbnede VM med en 1-0-sejr over Peru.

Det slog landstræner Åge Hareide fast på et pressemøde efter Danmarks åbningskamp.

- Han er akrobatisk og meget hurtig på fødderne. Hans spil på målstregen er måske det bedste i verden, når han er i form. Det var en fantastisk præstation, og det var der behov for, siger Hareide.

Peru brændte et straffespark før pausen og kom generelt til en del chancer i løbet af kampen. Straffesparket blev sendt langt over mål, og de øvrige gange kom Schmeichel i vejen med en lang arm eller en blokering.

- Peru gjorde meget for at udligne, så vi må anerkende Schmeichels præstation, men faktisk også resten af holdets, siger Åge Hareide og konstaterer, at det var femte gang i træk, at Danmark holdt nullet.

- Peru har et fremragende hold. Jeg har stor respekt for dem, og de fortjente sikkert mere, men sådan er fodbold. Vi var de heldige i dag, måske er Peru det næste gang, siger landstræneren.

Nordmanden tror, at de danske spillere var en anelse tyngede af stemningen i Saransk, hvor de peruanske tilskuere var i klart overtalt.

- Det var måske det, vi frygtede mest, siger han.

Med på pressemødet havde Åge Hareide taget kampens matchvinder Yussuf Poulsen, der før pausen begik straffespark. Det blev brændt, og så kunne Poulsen sørge for den danske sejr i anden halvleg.

- Det var en speciel kamp for mig. Først var jeg skurken, og så endte jeg som helten.

- Det var ikke vores bedste kamp, men vi gav alt, siger Yussuf Poulsen.

- Vi har spillet bedre kampe, men hvad angår vilje, og hvor meget vi kæmpede, så kan man ikke sætte en finger på det. Vi kastede os ned på linjen for at redde det.

- Det skal vi tage med videre og steppe en smule op. Det ved jeg, at vi kan, siger målscoreren.

Danmark møder torsdag Australien i den anden gruppekamp. Australierne tabte tidligere lørdag med 1-2 til Frankrig, der er Danmarks modstander i den sidste gruppekamp. De to bedste hold går videre fra gruppen.

Deltag i avisen.dks VM-spil her: www.avisen.dk/vmspil 

Hver dag trækkker vi lod om 2 x gavekort på 250 kroner som frit kan vælges på sendentanke.dk

/ritzau/