Har en halv million lyttere om ugen: Dansk radiostations fremtid skal afgøres

Radio24syv har Lise Nørgaard i studiet for at fortælle, hvordan et 25. afsnit af Matador kunne have set ud. (Foto: Foto: Torkild Adsersen/Scanpix/arkiv)

Den cirka halve million lyttere, der hver uge stiller ind på Radio24syv, ser ud til også at kunne gøre det i fremtiden. Forhandlingerne om en nyt medieforlig - og dermed også Radio24syvs fremtid - går først i gang i det nye år, men allerede nu siger syv partier, som tilsammen har flertal i Folketinget, at de ønsker, at radioen skal fortsætte.

Det skriver Politiken.

Enhedslisten, SF, Alternativet, Radikale, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti siger til Politiken, at Radio24syv er så god en nyskabelse, at partierne fortsat vil bruge licenskroner på taleradioen.

- Radio24syv har tilført radioformatet noget rigtig, rigtig godt. De har bevist deres værd, og de har vist, at der var plads til og brug for en ny taleradio, siger Alternativets medieordfører, Rasmus Nordqvist til Politiken.

Radio24syv blev skabt i et historisk smalt medieforlig i 2010. Dengang fik beslutningen voldsom kritik i rød blok.

SF's medieordfører, Jacob Mark, erkender, at der er tale om en kovending, men han siger, at Radio24syv "imponerer".

- De er kommet ud til unge med public service. De har vundet på markeder, ingen andre har præsteret på. Vi var kritiske, da man lavede Radio24syv, men vi synes, at resultatet er godt, siger han til Politiken.

Enhedslistens medieordfører, Søren Søndergaard, oplyser, at partiet i dag "grundlæggende er tilhænger af", at der både på tv- og radioområdet findes en konkurrent med public service-forpligtelser til DR.

De radikale ønsker også, at Radio24syv fortsætter, men siger, at stationen skal i udbud igen.

- Men den har vist sin berettigelse, siger medieordfører Zenia Stampe til Politiken.

Den oprindelige aftale om at etablere Radio24syv udløber i 2018. Og hidtil har det været uklart, om der var politisk opbakning til fortsat at bruge hundreder af millioner licenskroner på taleradioen, når der skulle forhandles et nyt medieforlig på plads.

Kulturminister Mette Bock (LA) vil først tilkendegive, hvad hun mener, når der kommer et samlet medieudspil fra hende i det nye år. Socialdemokraterne har heller ikke taget endelig stilling.