Haps: Fugl "stjæler" politibil - se betjentenes reaktion

Nogle tænker "Den bil er god til at fange forbrydere i", når de ser en patruljevogn. Men ikke denne skrukke due. Den tænkte tilsyneladende "Den bil er det perfekte sted til at lægge æg og bagefter putte oven på dem i ugevis for at ruge dem ud." (Foto: Foto: Facebook)

En due besluttede pludselig at konfiskere politibilen og omdanne den til redeplads.

Politibetjentene i den amerikanske by Parma i Ohio fik noget af en overraskelse, da de en dag sidst i april mødte på arbejde. En af politiets patruljevogne var nemlig blevet snuppet og indtaget - ikke af hævngerrige kriminelle, men af en putteglad duemor, som åbenbart syntes, at politibilen var det helt perfekte sted at bygge rede og lægge to æg.

Det fremgår af billeder på byens officielle Facebook-side og på Twitter.

 

Paraply og orm

Billederne er gået viralt på grund af politibetjentenes søde og omsorgsfulde reaktion. De forviste nemlig ikke den rugende due - tværtimod gjorde de deres bedste for at beskytte den nybagte mor.

 

Politibilen blev simpelthen taget ud af tjeneste og inddraget til redeplads. Betjentene satte gult tape op, så ingen forstyrrede den søde puttedue, som de har givet navnet Gerty - og satte endda en paraply op, så due og rede var skærmet mere af fra vind og regn. Derudover gravede betjentene også orm op til den lille duemor og satte et lille vandkrus op til hende.

- Vores betjente er mennesker lige som alle andre. Vi går op i både menneskers og dyrs liv, siger Kevin Riley fra Parma Politiafdeling til nyhedsmediet Fox 8.

Han forklarer, at due-besøget ikke forhindrer betjentene i at udføre deres job - den bil, som duen optager, er nemlig et reservekøretøj, som sjældent er i brug.

"Hvad med sorte mennesker?"

Betjentenes omsorg over for putteduen og dens ufødte unger har medfødt flere reaktioner på Facebook. Nogle er vrede og mener, at politibetjentene åbenbart går mere op i dyrs velfærd end i visse menneskers - med henvisning til sagerne om afroamerikanere, som bliver beskudt af politiet. Andre mener dog, at betjentenes opførsel over for duen er et tegn på, at betjente er søde og kærlige mennesker med stor beskyttertrang. Og andre igen deler bare billederne, fordi de synes, det er en pudsig og nuttet historie.