Handelskrig får investorerne til at slagte Danske Bank

Handelskrig, italiensk valg og andre usikkerheder har præget Danske Banks første halvår, vurderer analytiker.

Investorerne tager ikke godt imod Danske Banks regnskab for første halvår, der onsdag er blevet offentliggjort.

Efter omkring en times handel på fondsbørsen i København falder bankens aktie med hele 10,4 procent og er dermed allersidst på C25-indekset.

Det betyder, at en aktie koster omkring 175 kroner.

Aktieanalytiker hos Sydbank Mikkel Emil Jensen mener, at det især er regnskabsposten om handelsindtægter, der får investorerne til at reagere.

- Regnskabet er til den svage side, hvor særligt posten med handelsindtægterne er lave. Det skyldes usikkerheder på finansielle markeder, det italienske valg samt den verserende handelskrig, siger han.

I halvåret formåede banken at komme ud af årets første seks måneder med en samlet bundlinje på 9,1 milliarder kroner. Til sammenligning landede banken et resultat i første halvår af 2017 på 10,3 milliarder kroner.

Topchef Thomas Borgen bemærker også i regnskabet, at geopolitisk usikkerhed har præget banken i de forgangne seks måneder.

- Første halvår var præget af fortsat positivt momentum i vores udlånsaktiviteter, mens udviklingen på de finansielle markeder trak i den modsatte retning.

- Den større globale usikkerhed og tilbageholdenhed hos investorer bidrog især til en svagere udvikling i handelsindtægterne, siger han i en pressemeddelelse.

/ritzau/