Hældte øl i håret på kollega til privat fest: Blev fyret
En sosu-assistent blev meget beruset til en kollegas private fest, og hældte blandt andet øl i håret på en kollega. Dagen efter blev han bortvist fra sit arbejde. Men det var ikke i orden at fyre ham på den baggrund, har retten i Aalborg netop afgjort. Colourbox
En mandlig sosu-assistent deltog i en kollegas private fødselsdagsfest og fornærmede flere. Dagen efter blev han bortvist fra sit job. Nu har retten afgjort, at det var forkert at fyre ham.

Er det i orden at bortvise en medarbejder, der har hældt øl i håret på en kollega og på anden vis opført sig upassende til en privat fest? Nej, slår retten i Aalborg fast i en ny dom. Det skriver Fagbladet FOA.

Retten har afgjort, at en afskedigelse af den ansatte heller ikke var i orden. En advarsel havde været nok, mener retten. Derfor skal institutionen betale 254.000 kroner i erstatning for løn og godtgørelse for usaglig opsigelse til sosu-assistenten, der i 2013 arbejdede som nattevagt på en selvejende institution i Nordjylland.

I juni 2013 deltog han i en kollegas private fødselsdagsfest, hvor han blev meget beruset.

I løbet af aftenen hældte han øl i håret på en mandlig kollega og fornærmede en kvindelig kollega. Selv husker han ikke størstedelen af festen.

Da han dagen efter blev bekendt med, at han havde hældt øl i håret på sin kollega, gav han kollegaen en undskyldning. Herefter troede sosu-assistenten, at alt var i orden.

10 dage efter festen blev han kaldt ind på lederens kontor. Her blev han præsenteret for andre episoder fra festen, hvor han skulle have fornærmet nogle kolleger og fik at vide, at han stod til en bortvisning.

"Jeg blev selvfølgelig chokeret over, at jeg havde chikaneret nogle kolleger, jeg ellers havde det godt med. Derudover var jeg rystet over, at de ville bortvise mig for noget, der var sket til en privat fest," siger han til Fagbladet FOA. Han ønsker ikke at få sit navn frem af hensyn til sin familie.

Han foreslog, at han undskyldte over for kollegerne. Hvis det ikke lykkedes at genoprette tilliden, kunne de jo fyre ham efterfølgende, men det afviste ledelsen.

Sosu-assistenten nægtede at skrive under på bortvisningen og gik derefter til sin fagforening FOA Aalborg. Efter forgæves at have forsøgt at få ophævet bortvisningen har FOA ført en sag, som nu er afgjort til medlemmets fordel af Retten i Aalborg.

Modparten har frem til 2. februar til at anke dommen.