Hård kritik af Kristian Jensen: "Det er dybt pinligt"

Kristian Jensen bliver beskyldt, for at lade sit embedsværk føre politisk kampagne for sig. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/ScanpixRitzau)

Socialdemokratiets udspil om forskellig pensionsalder er blevet gennemregnet og forsøgt pillet ned af finansministerens embedsværk. Det vækker kritik fra Socialdemokratiet.

Der bliver gået hårdt til finansminister Kristian Jensen (V), efter at hans embedsværk har forsøgt at gennemhulle Socialdemokratiets nyeste udspil, der vil give nedslidte ret til at trække sig tidligere fra arbejdsmarkedet.

Nu anklager Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, venstremanden for at have misbrugt sit embedsværk. Det skriver Ekstra Bladet.

- Det er dybt pinligt og ren valgkamp fra Kristian Jensens side, når han prøver at skubbe sit embedsværk foran sig. Det er en tilståelsessag, når man på den måde sætter sit embedsværk til at lave politisk arbejde. Jeg glæder mig bare over, at notatet faktisk viser, at man kan gøre rigtig meget for de tre milliarder, vi foreslår at bruge, siger Nicolai Wammen til Ekstra Bladet.

Kort efter pensionsudspillet blev offentliggjort lagde Finansministeriet tirsdag aften et notat op på sin hjemmeside.

Heri kan man blandt andet læse, at 'tidligere tilbagetrækning vil forværre mangel på arbejdskraft' eller 'De offentlige finanser vil isoleret set blive svækket af lavere pensionsalder'.

Finansminister Kristian Jensen afviser, at han har misbrugt sit emebedsværk til at lave politisk arbejde.

'Jeg får som tidligere finansministre hjælp fra mit ministerium til at regne på alle mulige udspil. Udspil både fra politiske partier og fra interesseorganisationer. Det sker ofte med forholdsvis korte tidsfrister, så jeg har mulighed for at deltage i debatten på et oplyst grundlag og med korrekte fakta', siger Kristian Jensen i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet.