Håndværkere: Bare betal med mobilen

Byggebranchen har i høj grad taget betalingsløsningen Mobilepay Business til sig. Arkivfoto. (Foto: Foto: Thomas Borberg/POLFOTO)

Det gode gamle girokort og bankoverførslen er på vej ud af byggeriet som betalingsmetode. Flere og flere kunder kan bare bruge mobilen.

Et stykke håndværksarbejde er blevet udført, og kunden skal betale. Førhen var girokort den mest udbredte betalingsmodel, så kom bankoverførslerne, og nu er overførsler på mobilen på markedet. Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

En opgørelse fra Danske Bank, lavet for Licitationen - Byggeriets Dagblad, viser, at over 40 bygge- og anlægsvirksomheder har downloadet app"en MobilePay Business.

Konceptet blev lanceret for et halvt år siden, og ifølge cheføkonom hos Håndværksrådet, Jacob Thiel, er der ikke noget at sige til, at bygge- og anlægsbranchen allerede har taget løsningen til sig.

- De mobile betalingsløsninger er ved at vinde indpas. Der sker rigtig meget på det her område, og det ville også undre mig, hvis ikke udviklingen også smittede af på bygge- og anlægsbranchen, siger han til avisen.