Håndboldveteran tager landsholdspause
Efter et VM uden meget spilletid vil Kasper Søndergaard koncentrere sig om klubkarriere og familie.
Kasper Søndergaard stopper på landsholdet. Men vil ikke afvise, at han kommer tilbage på et tidspunkt.
Kasper Søndergaard stopper på landsholdet. Men vil ikke afvise, at han kommer tilbage på et tidspunkt. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Den mangeårige håndboldlandsholdsspiller Kasper Søndergaard melder fra til det danske landshold på ubestemt tid.

Venstrehåndsskytten, der fik debut helt tilbage i 2004, oplyser i en pressemeddelelse fra Dansk Håndbold Forbund, at landsholdspausen foreløbig er midlertidig, og at der altså ikke nødvendigvis er tale om et endeligt stop.

- Jeg har længe haft et ønske om at kunne tilbringe mere tid med min familie samt fuldt og helt at kunne koncentrere mig om klubhåndbolden i Skjern.

- Så det er en moden og aldeles udramatisk beslutning, og jeg vil på ingen måde afvise, at jeg på et senere tidspunkt vil få overskud til at vende tilbage til landsholdet igen, siger Kasper Søndergaard, der er noteret for 156 landskampe.

Han har været med i hele herrelandsholdets optur, der startede med VM-bronze i Tyskland i 2007 og toppede med EM-guldet i 2008 og 2012.

Men ved det seneste VM i Qatar i januar var Søndergaard kun andetvalg efter Mads Christiansen på højre back, og spilletiden til den 33-årige Skjern-spiller var yderst begrænset.

Nu er det altså - foreløbig - slut med landsholdshåndbold.

- Det har altid været en stor ære for mig at spille på landsholdet, og det har givet mig uendeligt mange fantastiske oplevelser, som jeg er afsindigt glad for at have fået, siger Kasper Søndergaard.

Han er noteret for i alt 339 scoringer på landsholdet.


/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.