Håndboldklub på vej mod konkurs
HC Midtjylland blev pokalmester i 2016 med en sejr over GOG. I dag er klubben tæt på en konkursbegæring. Foto: Claus Fisker/Scanpix

Håndboldklubben HC Midtjylland bliver med stor sandsynlighed begæret konkurs mandag.

HC Midtjyllands klubejer og formand, Thomas Hintze, bekræfter, at klubben skal møde i skifteretten mandag eftermiddag. Ifølge ham drejer det sig om en gammel skattesag.

- Vi skal møde i skifteretten i dag klokken 13.30, fordi vi har en skattesag fra 2012, som den gamle ejer ikke vil betale. Og jeg vil ikke betale den. Og dem, vi forhandler med, vil ikke overtage den (regningen, red.).

- Så længe ingen vil overtage den, så kan klubben ikke eksistere. Hvis der ikke er nogen, der vil betale, så begærer de vel klubben konkurs, siger Thomas Hintze til Ritzau.

Hvad er sandsynligheden for, at nogen betaler regningen?

- Den kunne jeg forestille mig var nul. For så var der nok nogen, der havde sagt, at de gerne ville betale, siger Thomas Hintze.

En konkursbegæring vil medføre, at klubben holder op med at eksistere, fortæller Thomas Hintze.

- Det betyder, at vi ikke kan spille håndbold mere, konstaterer klubejeren.

Ifølge Herning Folkeblad skyldes konkursbegæringen også manglende udbetaling af løn. Ifølge avisens oplysninger har flere medarbejdere ikke modtaget lønnen for marts måned.

HC Midtjylland har kæmpet med økonomiske problemer i flere måneder. Og holdets trup er de seneste måneder blevet kraftigt svækket.

På grund af de økonomiske problemer har flere spillere fået lov til at forlade klubben, der har tabt de seneste 12 ligakampe.

HC Midtjylland står til at skulle spille ude mod Ribe-Esbjerg i nedrykningsspillet mandag aften klokken 19.

/ritzau/