Gymnasieelever giver Joachim B., S-profil og borgmester klø i aktiespil

Skomager blive ved din læst, kan man passende sige til politikeren Joachim B. Olsen, der vist hellere skal holde sig til Christiansborg frem for på børsen. (Foto: Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix Ritzau/arkiv)

Tre politikere dyster mod gymnasieklasser i aktiespil. De unge studerende er i top, mens Liberal Alliances finansordfører er den suveræne bundskraber.

Heldigvis er der tale om virtuelle kroner og øre, ellers ville Liberal Alliances finansordførers voyage ud i aktieverdenen være en dyr fornøjelse.

Joachim B. Olsen deltager nemlig sammen med Socialdemokratiets Benny Engelbrecht og Københavns socialborgmester, Mai Nygaard (R), i et aktiespil mod gymnasieelever.

Spillet er arrangeret af Fondsbørsen, Nasdaq Copenhagen, og Joachim B. Olsen har præsteret at tabe mere end ni procent af den fiktive million, som han startede spillet med i april.

Det skriver Børsen

Puljen med de fem gymnasieklasser toppes af 2.R fra Niels Brocks Internationale Gymnasium, skarpt efterfulgt af Benny Engelbrecht. Begge spillere har tjent knap 100.000 udover den fiktive million, man starter med. 

Derefter følger et lunkent midterfelt med Mai Nygaard og resten af gymnasieklasserne, der hverken har vundet eller tabt synderligt af millionen. Helt i bund finder vi Joachim B. Olsen, der styrtdykker mod fattiggården i det virtuelle spil efter at have tabt 93.000 kroner.

Han har dog stadig lidt tid til at vende skuden. Ifølge Børsen kåres vinderen af aktiespillet den 15. juni på Folkemødet i Bornholm.