Gyldent håndtryk: Kommunal direktør fik tre millioner i fratrædelse

Kommunaldirektør Ivar Green-Poulsen (t.h.) fik i alt tre millioner kroner for at fratræde fire forskellige gange fra samme stilling. Det viser DR Dokumentaren "De dyre direktører". (Foto: Foto: Scanpix/Gitte Sofie Hansen)

Direktør for det kommunalt ejede forsyningsselskab Vestforbrænding fik penge for at fratræde fire gange, skriver dr.dk.

I aften viser DR Dokumentar, at direktør Ivar Green-Paulsen fra den kommunalt ejede selskab Vestforbrænding fik den ene fratrædelsesgodtgørelse efter den anden på trods af, han blev siddende i stolen som direktør. 

- Det kan godt være, at det her er danmarksrekord i antal aftaler og antal fratrædelser, siger kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i dokumentaren.

Fordi direktøren har været ansat på særlige tidsbegrænsede kontrakter, har han sikret sig en fratrædelsesgodtgørelse, hver gang en kontrakt udløb. 

Ivar Green-Paulsen fik i 2003 en fratrædelse på syv måneders løn udbetalt, hvilket svarer til mindst 542.000 kroner. I 2008 fik han fem måneders løn i fratrædelse, som svarer til mindst 387.000 kroner. Og i 2011 fik han sin tredje fratrædelsesgodtgørelse, som svarer til seks måneders løn til 812.000 kroner.

Da direktøren går på pension i 2015 får han en fratrædelsesgodtgørelse på 1.292.023 kroner, som svarer til 9,5 måneders løn. Dermed har han i alt fået omkring tre millioner for at fratræde. 

Limousine, gaver og dyr middag

Da Ivar Green-Paulsen gik på pension i 2015, blev der holdt en afskedsreception for 350 mennesker. Han blev kørt til receptionen med sin kone i en limousine, og i afskedsgave fik han et golfsæt. Efter receptionen blev han kørt videre i limousinen til en middag på en restaurant i indre København. 

Hele arrangementet kostede det kommunale selskab 100.000 kroner.

Men det stopper ikke her. For på trods af, at direktøren har fået både afskedsreception og fratrædelsesgodtgørelse for at gå på pension, så er han heller ikke stoppet denne gang. Han fortsætter derimod som konsulent for forsyningsselskabet i en stilling, der løber i tre måneder. 

Eksemplet er ikke enestående

Dokumentaren viser, at det ikke er den eneste gang, at kommunale direktører får fratrædelsesgodtgørelse, selvom de fortsætter i jobbet. Men formand for Kommunernes Løn- og Personaleforhold i Kommunernes Landsforening Michael Ziegler tager afstand fra problematikken.

- Det synes jeg ikke ser godt ud, og det er også derfor, at KL har sendt en ny vejledning ud, fordi der er brug for at præcisere, hvad det er for regelsæt, der gælder, siger han.

Det tredje og sidste afsnit i DR’s dokumentarserie "De dyre direktører" sendes mandag aften klokken 20.45 på DR1.