Guru får fængsel til døden for voldtægt og Indien frygter uro
- Asaram (Bapu, red.) er blevet idømt fængsel indtil sin død. Og to andre, heriblandt en kvinde, er blevet idømt 20 års fængsel, siger Rajendra Singh, som er en af guruens forsvarere, efter voldtægtssag. Foto: Stringer/Reuters
Asaram Bapu er ifølge offers advokat blevet dømt for voldtægt, og guruen kan vente mindst 10 års fængsel.

En populær indisk guru er onsdag idømt fængsel på livstid for at have voldtaget en teenager under påskud af at ville uddrive onde ånder.

Pigen var en af Asaram Bapus mange religiøse følgere.

- Asaram er blevet idømt fængsel indtil sin død. Og to andre, heriblandt en kvinde, er blevet idømt 20 års fængsel, siger Rajendra Singh, som er en af guruens forsvarere.

Tidligere onsdag har teenagerens advokat bekræftet, at guruen var dømt for voldtægt.

Retssagen finder sted i et godt bevogtet fængsel. Retslokalet er lukket for offentligheden, og indiske myndigheder frygter, at straffen kan udløse uro.

Asaram Bapu var også tiltalt for at have voldtaget en anden følger og for at være involveret i drab på to studerende.

Den 77-årige Bapu er en populær guru både i Indien og udlandet. Han opfordrer sine mange følgere til at leve et fromt liv uden seksuelt begær.

Guruen har nægtet at have voldtaget pigen.

Indiske myndigheder har skærpet beredskabet, og ekstra betjente i tusindvis er sendt på vagt i forbindelse med Asarams retssag.

Myndighederne frygter omfattende ballade fra guruens tilhængere.

Da en anden hinduistisk guru blev idømt 20 års fængsel for voldtægt i 2017, udløste det voldsom og længerevarende uro, der kostede 38 mennesker livet.

Jodhpur ligger i den nordvestlige del af Indien omkring 500 kilometer vest for New Delhi.

/ritzau/AFP