Gudmundur: Vinderviljen var der
Landstræner Gudmundur Gudmundsson fik mandag endnu en sejr som dansk landstræner. Foto: LARS POULSEN/POLFOTO
Den danske landstræner Gudmundur Gudmundsson vil se forbedringer i kontrafasen inden VM i Qatar.

Det var vigtigt for den danske selvtillid at vinde VM-testkampen mod Sverige, og med en kneben 24-23-triumf var den del af det godkendt.

Håndboldherrernes landstræner Gudmundur Gudmundsson har ikke taget jobbet som Ulrik Wilbeks afløser for sjov, så sejre er essentielle for holdets sjæl, forklarer han.

- Vinderviljen var der, og det er jeg glad for. Vi spillede også godt i forsvaret, men det svingede lidt, og det er normalt på nuværende tidspunkt.

- Vi prøvede mange spillere af og også nogle nye ting, så jeg kan ikke være andet end tilfreds, siger Gudmundur Gudmundsson.

- Sverige scorede kun 11 mål i første halvleg og 12 i anden. Det er kun 23 mål imod os, konstaterer islændingen.

Omvendt var Danmark for sløve til at løbe i angrebet, hvilket gav skuffende få scoringer på kontra, og returløbene var heller ikke gode nok. Det skal rettes til inden VM i Qatar senere i januar.

- Der er nogle ting, vi skal forbedre. Vi løb ikke godt nok hjem i første halvleg, og det forbedrede vi i løbet af kampen.

- Vi spillede godt og disciplineret i angrebet i de første 15-20 minutter, men så kom vi til at spille alt for langsomt i en fase i første halvleg.

- I pausen snakkede vi om at få mere fart på spillet, og det lykkedes. Jeg var mere tilfreds med angrebet i anden halvleg, men vi skal forbedre vores kontraspil, fastslår Gudmundsson.

Der venter Danmark tre testkampe mod Slovenien, Island og Sverige i den kommende weekend, og her skal VM-formen pudses endnu mere af.

/ritzau/