Gudmundsson om spansk gyser: Det bliver fifty-fifty
Gudmundur Gudmundsson jubler med spillerne, da kampen mod Island er slut. Foto: LARS POULSEN/POLFOTO
Landstræner Gudmundur Gudmundsson er tilfreds med den danske sejr over Island og glæder sig til Spanien-kamp.

Danmarks landstræner Gudmundur Gudmundsson forudser en svær kamp mod de regerende spanske verdensmestre på onsdag i kvartfinalen ved håndbold-VM i Qatar.

Gudmundsson har alligevel en god fornemmelse efter mandagens 30-25-sejr over Island i ottendedelsfinalen.

- Det bliver en meget svær kamp. Spanien har spillet meget god håndbold og har et meget godt hold.

- Men det har vi også, så det bliver en tæt kamp. Jeg tror, den bliver fifty-fifty. Så vi kigger på, hvad vi kan gøre. Vi skal bare forberede os så godt som muligt og glæde os til at spille.

- Jeg synes også, at vi har spillet bedre og bedre. Vi har udviklet os under turneringen, og det er meget vigtigt, at vi får den følelse. Der er god gejst og en god stemning på holdet, siger landstræneren.

Efter en noget sløv begyndelse på VM for Danmarks vedkommende, så leverede holdet mandag den hidtil bedste kamp i Qatar med den klare sejr over Island.

Godt hjulpet på vej af målmand Niklas Landin kom danskerne hurtigt foran med 5-0.

- Niklas stod en meget flot kamp, og vi kørte på. Vi kørte kontra hver gang, vi kunne. Vi pressede dem meget og fik mange mål på kontra.

- Så førte vi kampen med seks mål, og jeg er glad for, at vi fortsatte langt ind i anden halvleg. Vi førte kampen med otte-ni mål, og det er jeg glad for.

- Til sidst slappede vi lidt af, og det var ligegyldigt, om vi vandt kampen med otte eller fem mål. Spillerne begyndte at tænke på næste kamp og ville spare kræfter, siger Gudmundsson.

Danmark tabte for to år siden VM-finalen til onsdagens modstander, da Spanien slog de danske håndboldherrer med 35-19.

/ritzau/