Grufulde fyrværkeri-ulykker dræbte tre: Nu skal 30-årig for retten

Halvanden retsdag i februar er sat af til sagen. Mand er tiltalt for uagtsomt manddrab.
Tre mænd mistede livet på grund af ulovligt fyrværkeri, som en 30-årig  tiltalt for at have leveret til dem.
Tre mænd mistede livet på grund af ulovligt fyrværkeri, som en 30-årig tiltalt for at have leveret til dem. Foto: RENÉ SCHÜTZE/POLFOTO

En retssag mod en 30-årig mand, der er tiltalt for uagtsomt manddrab i forbindelse med tre dødsulykker med fyrværkeri omkring nytår sidste år, begynder ved Retten i Aalborg til februar.

Det oplyser sagens anklager, Karina Skou, til Ritzau.

- Der er sat halvanden retsdag af til straffesagen, siger hun.

Politiet mener, at manden leverede det farlige og ulovlige fyrværkeri, der kostede tre mænd livet i dagene omkring nytår. To andre blev alvorligt kvæstede.

Ud over tiltalen for uagtsomt manddrab er den 30-årige sigtet for at have forvoldt fare for andres liv og helbred og for overtrædelse af fyrværkerilovgivningen.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Yderligere en mand på 25 år er tiltalt i samme sag, dog kun for overtrædelse af fyrværkerilovgivningen i forbindelse med den ene ulykke, der skete i Assens. De to andre dødsfald fandt sted i Skjellerup.

Nytårsnat blev den 37-årige blikkenslager Bo Schmidt Andersen dræbt, da han affyrede en fyrværkeribombe i Assens nær Mariager.

I Skjelleup ved Hobro mistede 25-årige Mads Theilgaard Nielsen og 24-årige Mikkel Lau Nielsen begge livet under affyring af en bombe i et metalrør, mens to andre blev alvorligt kvæstede.

Anklagemyndigheden mener, at de farlige krysantemumbomber stammer fra den 30-årige, der selv kommer fra Hobro-området.

Han blev anholdt allerede 1. januar. Ved grundlovsforhøret ved Retten i Aalborg dagen nægtede han sig skyldig. Han var ven med en af de omkomne og brast i gråd under afhøringen.

I retsmødet afviste manden at have solgt det farlige fyrværkeri. Han blev løsladt efter fire ugers varetægtsfængsling.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.