Gravide diskrimineres på jobbet: SF kræver handling fra minister
Ligestillingsminister Ellen Trane Nørby (V) skal i samråd om barsel. Foto: Torkil Adsersen/Scanpix/arkiv
45 procent af alle kvinder har oplevet én eller flere former for diskrimination på arbejdsmarkedet i forbindelse med graviditet og barselsorlov. SF har kaldt ministeren i samråd.

SF kræver handling fra ligestillingsministeren angående diskrimination af kvinder i forbindelse med barsel og graviditet.

45 procent af alle kvinder har oplevet én eller flere former for diskrimination på arbejdsmarkedet i forbindelse med graviditet og barselsorlov. Det viser en ny rapport fra Institut for Menneskerettigheder, skriver Fagbladet 3F.

- Det er jo en alvorlig problemstilling, at kvinder ofte møder diskriminering på arbejdsmarkedet på grund af barsel og graviditet. Kvinders karrieremuligheder skal ikke afhænge af familiesituationen. Og man skal ikke forskelsbehandle dem, som gerne vil stifte familie, siger ligestillingsordfører hos SF Trine Torp og tilføjer:

- De nye tal understreger, at der skal fokus på området, siger Trine Torp, der mener, ansvaret både ligger hos arbejdsmarkedets parter og Folketinget.

SF har i forvejen indkaldt ligestillingsminister Ellen Trane Nørby (V) til samråd omkring barsel, og det store løngab der deraf opstår mellem kvinder og mænd. Dette samråd vil SF udvide til også at omfatte den diskrimination, som kvinder møder i forbindelse med graviditet og barsel.

Ifølge rapporten bliver kvinderne eksempelvis spurgt til graviditet ved jobsamtalen, de kommer tilbage fra barsel til dårligere arbejdsvilkår eller bliver degraderet til kaffebrygger på kontoret.

Også mænd oplever diskrimination i forbindelse med barsel. Ifølge rapporten fra Institut for Menneskerettigheder har hver fjerde mand oplevet diskriminationen.