Grænsekontrol: Hjemmeværnet er klar til at hjælpe politiet

Frivillige i Hjemmeværnet er klar til at bistå politiet ved den dansk-tyske grænse, siger værnets civile chef.
Hjemmeværnets civile chef, Bjarne Laustsen (S), er parat til at stille værnets 42.000 frivillige til rådighed i forbindelse med den midlertidige grænsekontrol.
Hjemmeværnets civile chef, Bjarne Laustsen (S), er parat til at stille værnets 42.000 frivillige til rådighed i forbindelse med den midlertidige grænsekontrol. Foto: OLUFSON JONAS/Polfoto

Politiet skal bare bede om det, så er de frivillige i Hjemmeværnet parate til at rykke ud og bidrage til den midlertidige grænsekontrol ved grænsen mod Tyskland.

Sådan lyder meldingen fra Hjemmeværnets Kommitterede, Bjarne Laustsen (S), der tirsdag morgen er på vej til kasernen i Vordingborg for at afklare, hvordan værnets cirka 42.000 medlemmer bedst kan være til hjælp.

- De frivillige kan hjælpe med mange forskellige ting, men vi kan ikke i første omgang lave egentlige driftsopgaver som at stå og kontrollere id ved grænsen i vagthold, siger Bjarne Laustsen.

For det første er id-kontrollen en politiopgave, og for det andet har de fleste i Hjemmeværnet et andet civilt job at passe.

- Så en sådan type opgave ville kræve, at de frivillige får tilbudt en kontrakt og en periode med lønnet arbejde, siger Laustsen.

Hjemmeværnet hjælper i dag politi og andre offentlige myndigheder med en stribe transportopgaver i forbindelse med flygtninge- og migrantkrisen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.