"Glødende hot debat": Kronprinsesse Mary nomineret til feministisk pris
Kronprinsesse Mary er nomineret til en feministpris. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Kronprinsessen er nomineret til Suzanne Gieses Mindelegat, der uddeles tirsdag.

Kronprinsesse Mary er blandt de nominerede til Suzanne Gieses Mindelegat på 25.000 kroner. Det skriver Have Kommunikation i en pressemeddelelse.

Mindelegatet er tiltænkt som et skulderklap til en, der fortsætter den afdøde forfatter Suzannes Gieses arbejde for at fremme ligestilling mellem kønnene, fremgår det af meddelelsen.

- Det er et fantastisk og meget vildt hold i år. Men det er dejligt at se, at vores legat er blevet så etableret som landets førende ligestillingspris, siger Ditte Giese, der er forkvinde for legatets komité, i pressemeddelelsen.

- Samtidig siger det høje niveau og spændvidden i årets nominerede noget om, at kønsdebat er glødende hot, og at kvindekampen aldrig har været forgæves, siger hun.

Ud over den danske kronprinsesse er blandt andet det danske kvindelandshold i fodbold, debattøren Geeti Amiri, filminstruktøren Christina Rosendahl og musikeren Bisse nomineret til legatet.

Suzanne Gieses Mindelegat uddeles tirsdag den 10. oktober i København.

Komitéen bag legatet består af blandt andre partileder Uffe Elbæk, filminstruktør Janne Giese og debattør Khaterah Parwani.

/ritzau/FOKUS