"Glødende hot debat": Kronprinsesse Mary nomineret til feministisk pris

Kronprinsessen er nomineret til Suzanne Gieses Mindelegat, der uddeles tirsdag.
Kronprinsesse Mary er nomineret til en feministpris.
Kronprinsesse Mary er nomineret til en feministpris. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Kronprinsesse Mary er blandt de nominerede til Suzanne Gieses Mindelegat på 25.000 kroner. Det skriver Have Kommunikation i en pressemeddelelse.

Mindelegatet er tiltænkt som et skulderklap til en, der fortsætter den afdøde forfatter Suzannes Gieses arbejde for at fremme ligestilling mellem kønnene, fremgår det af meddelelsen.

- Det er et fantastisk og meget vildt hold i år. Men det er dejligt at se, at vores legat er blevet så etableret som landets førende ligestillingspris, siger Ditte Giese, der er forkvinde for legatets komité, i pressemeddelelsen.

- Samtidig siger det høje niveau og spændvidden i årets nominerede noget om, at kønsdebat er glødende hot, og at kvindekampen aldrig har været forgæves, siger hun.

Ud over den danske kronprinsesse er blandt andet det danske kvindelandshold i fodbold, debattøren Geeti Amiri, filminstruktøren Christina Rosendahl og musikeren Bisse nomineret til legatet.

Suzanne Gieses Mindelegat uddeles tirsdag den 10. oktober i København.

Komitéen bag legatet består af blandt andre partileder Uffe Elbæk, filminstruktør Janne Giese og debattør Khaterah Parwani.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.