Glad for musik på cykelturen? Læs 3 vigtige råd

Du må gerne høre musik mens du cykler men.... (Foto: Foto: Colourbox)

Selvom det nemt kan distrahere dig trafikken at høre musik, mens du cykler, er det ikke ulovligt. Du skal bare huske tre vigtige råd.

En megafonundersøgelse, politiken.dk har fået lavet, fortæller at hele 54 Procent af unge mennesker, der cykler jævnligt, hører musik imens.

Man skal også være ny cyklist i trafikken for ikke at have bemærket, at det er mange andre cyklister også glade for.

Det kunne umiddelbart lyde som noget, der fik politiet til at varsle mere kontrol, men det har de ikke tænkt sig, for det er nemlig ganske lovligt.

Det forudsætter dog at de musikglade cyklister husker tre vigtige regler, siger chef for Københavns Politis færdselsesafdeling, Jens Jespersen, til Politiken.dk.

1. Opfør dig hensynsfuldt og udvis agtpågivenhed. Hvis Politiet vurderer, at du virker uopmærksom på grund af musikken, kan det udløse en bøde.

2. Hold vejen fri når der kommer udrykningskøretøjer. Det er altså ikke nok, at man holder øje med trafikken. Man skal også kunne høre trafikken. Hører man så høj musik, at det lukker andre lyde ude, kan man overhøre udrykningskøretøjer, hvilket kan skabe unødige forsinkelser.

3. Nej, du må ikke skifte nummer, når du cykler. Du må hverken snakke i mobil, mens du cykler eller kører bil. Den regel gælder også, når du vil skifte nummer. Du får måske ikke et klip i kørekortet, men du får altså en bøde på 1.000 kroner.

Kilde: Politiken.dk