Gilbert trækker sig fra Touren efter voldsomt styrt

Sport
Den belgiske cykelrytter Philippe Gilbert blev kåret som dem mest angrebsivrige rytter på 16. etape af Tour de France, som også blev hans sidste i dette års Tour. Gilbert stiller ikke til start på 17. etape efter et voldsom styrt tirsdag. (Foto: Foto: Jeff Pachoud/AFP)

Den belgiske cykelrytter Philippe Gilbert styrtede på en nedkørsel på tirsdagens etape i Tour de France.

Den belgiske cykelrytter Philippe Gilbert stiller ikke til start på 17. etape af dette års Tour de France.

Det bekræfter hans hold, Quick-Step.

Gilbert var ude for et voldsomt styrt på tirsdagens bjergetape, hvor belgieren på en nedkørsel lavede en bremsefejl og gled ind i et stengærde, inden han faldt flere meter ned og landede på ryggen.

Den 36-årige Quick-Step-rytter kom meget forslået på cyklen igen og fuldførte etapen. Men han blev efterfølgende kørt til hospitalet.

Her kunne lægerne fortælle, at Gilbert har flækket noget af sit knæ, og han må derfor trække sig fra Touren.

- Først og fremmest vil jeg sige, at jeg er glad for, at jeg er her efter sådan et hårdt øjeblik. Jeg landede ret hårdt på nogle sten og til at starte med havde jeg ikke lyst til at røre mig, men nogle kom og hjalp mig op fra kløften.

- Det var ikke sådan, jeg ønskede at slutte min Tour. At forlade det på denne måde gør virkelig ondt, siger belgieren til Quick-Steps hjemmeside.

Uheldet skete på nedkørslen fra Col de Portet d'Aspet. Det var også på den nedkørsel, at den italienske cykelrytter Fabio Casartelli styrtede på en Tour-etape i 1995 og efterfølgende døde af sine kvæstelser.

Tirsdagens etape blev vundet af en anden Quick-Step-rytter - franskmanden Julian Alaphilippe.

Gilbert blev kåret som etapens mest angrebsivrige rytter.

/ritzau/