Georgisk ekspræsident sultestrejker efter anholdelse i Kijev
Mikhail Saakasjvili er endnu en gang blevet anholdt af ukrainsk politi, efter at han tirsdag blev befriet.

Georgiens tidligere præsident Mikheil Saakasjvili, som også har været guvernør i den ukrainske provins Odessa, er gået i sultestrejke.

Det har han bestemt sig for, efter at han blev anholdt i Ukraine fredag.

Efter et mislykket forsøg på anholdelse tirsdag, da Saakasjvili af støtter blev befriet fra en af politiets vogne, blev ekspræsidenten pågrebet igen op til weekenden.

- Saakasjvili har meddelt en ikke tidsbegrænset sultestrejke, siger journalisten Vladimir Fedorin, som støtter ekspræsidenten, på Facebook.

Saakasjvilis advokat bekræfter meldingen, rapporterer det russiske nyhedsbureau Tass.

Fredagens anholdelse har ifølge nyhedsbureauet Reuters ført til yderligere demonstrationer i den ukrainske hovedstad, Kijev.

49-årige Saakasjvili er gået ind i ukrainsk politik, hvor han fører an i en kampagne mod udbredt korruption.

Den offentlige anklager Jurij Lutsenko siger, at Saakasjvili er mistænkt for at hjælpe kriminelle organisationer.

Han bekræfter samtidig anholdelsen på Facebook.

- Som lovet gjorde sikkerhedstjenesten alt for at undgå ekstrem vold og blodig kamp, skriver Jurij Lutsenko på Facebook.

Saakasjvili forlod Georgien i 2013 efter at have været præsident i landet i knap et årti.

Han var senere guvernør i Odessa. Men han trak sig fra posten i 2016, da han mente, at hans kamp mod korruption blev undergravet af det politiske system.

Saakasjvili gik tirsdag forrest i en demonstration mod korruption, efter at han var blevet befriet fra politiets vogn af aktivister, som stoppede og blokerede politiets biler for at gennemføre befrielsen under en flere timer lang aktion.

Han sagde til sine tilhængere, at han vil ofre sit liv for Ukraines frihed.

Han opfordrede til demonstrationer på Uafhængighedspladsen, som var centrum for historiske protester i 2013 og 2014 mod præsident Viktor Janukovitj. Den daværende præsident flygtede til Rusland.

/ritzau/