Administration 

Game of Thrones: Det sker der i ottende og sidste sæson

Underholdning
Den britiske skuespiller Kit Harrington spiller Jon Snow i "Game of Thrones". Han er gift med skuespillerinde Rose Leslie, som han forelskede sig i under optagelserne til anden sæson af "Game of Thrones", hvor parret havde scener sammen. (Foto: Angela Weiss/Ritzau Scanpix)

Sidste sæson af HBO's hitserie indeholder blandt andet en episk kampscene mellem de levende og de døde.

I knap to år har millioner af fans fra hele verden ventet med længsel på ottende og sidste sæson af HBO's successerie "Game of Thrones", så det endelig kan blive afsløret, hvem der dør, og hvem der overlever - og måske vigtigst af alt, hvem der ender med at sidde på jerntronen.

Nu er ventetiden næsten ovre, for natten mellem den 14. og 15. april får seriens sidste sæson premiere på HBO Nordic og C More, og vil man undgå spoilers, skal man stoppe med at læse nu.

For selv om seriens skabere, statister og skuespillere har været udstyret med verdenshistoriens strammeste mundkurv for ikke at afsløre handlingen, er der alligevel sluppet detaljer ud.

Blandt andet, at sæsonen indeholder en episk kampscene mellem de levende og de døde, og at seriens nye par, Daenerys Targaryen og Jon Snow, er med til at sparke første afsnit i gang.

Da "Game of Thrones"-skuespillerne i februar var samlet på det femstjernede Corinthia Hotel i det centrale London, var det ellers tydeligt at mærke, at de var bange for at komme til at afsløre manuskriptets utallige hemmeligheder.

Når journalisterne håbefuldt spurgte: "Hvad kan I fortælle om ottende sæson?", svarede de langsomt, tøvende, i korte sætninger og i meget brede vendinger.

Emilia Clarke, som spiller den magtfulde hærleder og "Mother of Dragons", Daenerys Targaryen, ville dog gerne fortælle, hvordan hun reagerede, da hun læste manuskriptet første gang og fandt ud af, hvordan den legendariske fantasyserie ender.

- Jeg fik tilsendt manuskriptet og læste det på en eftermiddag. Bagefter tog jeg mine nøgler, forlod mit hus og vadede formålsløst rundt i Londons gader i tre timer. Det er så episk, fortalte hun.

Allerede før premieren er det kommet frem, at Daenerys Targaryen får en central rolle i det første af de seks afsnit i ottende sæson.

Ifølge Entertaintment Weekly vil afsnittet vise Daenerys Targaryen marchere til Winterfell for første gang, hvor hun efter sigende får en kold velkomst af Sansa Stark.

Med sig har Daenerys sin hær, sine to resterende drager og Jon Snow - som hun i slutningen af syvende sæson fandt sammen med - og den nye romance vil formentlig føre til en akavet scene.

Ifølge seriens skaber D. B. Weiss vil Jon Snow nemlig på et tidspunkt i den nye sæson finde ud af, at hans store kærlighed, Daenerys, i virkeligheden er hans faster, som det blev afsløret i sæson syv.

Entertainment Weekly har også afsløret, at Winterfell kommer til at danne ramme om en nøglescene i ottende sæson af "Game of Thrones" - nemlig en episk kampscene mellem de levende og de døde.

Scenen vil vise en række af seriens hovedkarakterer - Jon Snow, Arya Stark, Sansa Stark, Daenerys Targaryen, Tyrion Lannister og Brienne of Tarth – kæmpe for deres liv mod The Night King og hans Army of the Dead.

Entertainment Weekly omtaler scenen som "The great battle of Winterfell", og ifølge mediet er der tale om den længst sammenhængende kampscene, der nogensinde er vist på film.

Scenen har krævet natteskydninger i 11 uger og har involveret omkring 750 personer – skuespillere, statister, instruktører og filmfolk – som har stået i mudder til anklerne på en kæmpestor slagmark indhyllet i røg og isende regn for at få scenen i kassen.

For at forhindre paparazzifotografer i at knipse billeder af optagelserne har produktionen sørget for, at ingen fly, helikoptere eller droner har måtte flyve i luftrummet over slagmarken.

Den episke scene bliver den første store kampscene for Arya Stark, som spilles af den britiske skuespillerinde Maisie Williams.

Seriens fans vil huske, at Arya Stark endnu ikke er færdig med at slå samtlige personer på sin liste ihjel. Om det lykkedes hende står endnu hen i det uvisse, men Maisie Williams har udtalt til Entertainment Weekly, at mange i det hele taget vil dø i de nye afsnit.

Hun har også udtalt, at sidste sæson trækker tråde tilbage til den første.

- Efter jeg havde læst manuskriptet, genså jeg første sæson, fordi der er så meget, der refererer tilbage til den sæson, fortalte hun til Entertainment Weekly.

På pressemødet i London i februar fortalte Gwendoline Christie, som spiller den ærekære kvindelige ridder Brienne of Tarth, at ottende sæson bliver "den mest interessante" for hendes karakter - og at hun græd, da hun første gang læste det sidste manuskript.

Gemma Whelan, som spiller Yara Greyjoy, tabte kæben.

- De (manuskriptforfatterne, red.) har virkelig gjort serien ære. Alle vi skuespillere har prøvet at forudsige, hvordan det ville ende, eller hvad der ville ske, men det er fuldstændig anderledes, end hvad nogen ville kunne have forudsagt, siger hun.

Før optagelserne til ottende sæson gik i gang var seriens skabere, producere og skuespillere samlet til en såkaldt table read for at gennemgå manuskriptet.

Rory McCann, som spiller The Hound, fortalte, at hele seancen var utrolig rørende, og at der efterfølgende var en ti minutter lang klapsalve for seriens skabere, D. B. Weiss og David Benioff.

Ifølge Liam Cunningham, som spiller Davos Seawoth, skal fansene dog ikke forvente, at alle seriens tråde bliver knyttet sammen til en fin sløjfe.

- Slutningen vil irritere nogle og tilfredsstille andre. Men jeg synes, det er en hæderlig afslutning på historien. De store emner, som folk forventer bliver behandlet, bliver behandlet, og hvis jeg siger mere end det, kommer det til at koste mig mindst en arm og to ben, sagde han.

Ottende og sidste sæson af "Game of Thrones" får premiere i Danmark mandag den 14. april. Hver mandag kommer der et nyt afsnit, indtil det allersidste afsnit i serien bliver sendt 20. maj.

De første to afsnit vil vare omkring en time, mens de sidste fire afsnit vil vare omkring en time og tyve minutter.

/ritzau/

Af Kristine Dam Johansen, Ritzau FOKUS
 Helmi Mossa Hameed er mørk i huden. Billedet ligerne et forbryder foto. Man ser ham forfra. Han hverken smiler eller ser sur ud. Han kigger direkte i kameraet.
Krimi

Eftersøgt flugtbilist

Har du set ham?

Nærbillede af Johnny Madsen med fedtet pagehår, gråt skæg og et par små nissefar briller. Han kniber øjnene lidt sammen.
Kendte

Nyt job til

Johnny Madsen

Nærbillede af Rasmus Paludan han kigger direkte ind i kameraet med et snedigt udtryk, Han er iført en ternet hat.
Nyheder

Paludan anholdt

i Tyskland

billeder fra stedet, hvor en femårig pige mistede livet. Man ser en politimand i grøn vest spærre af omkring den sorte bil og fortovet.
Krimi

Femårig pige dræbt

af flugtbilist 

Smykkedesigner Mai Manniche på den røde løber i forbindelse med en biograf premiere. Hun er iført en hvid blondetop og har sit lyse hår sat op i en hestehale.
Kendte

Ingen adgang i min

butik MED mundbind 

Præsident Macron holder tale til folket ved et skrivebord med det franske flag i baggrunden
Nyheder

Frankrig LUKKER ned igen

En bilkø hvor bilerne holder stille og passagerene testes for corona. Der er fire sygeplejerske der tester ad gangen.
Corona

Global corona-rekord:

516.898 smittede

på ét døgn

En knust rude set helt tæt på. Man kan se, at noget har ramt ruden midt i og den er splintret derfra.
Krimi

Hel by hærget:

Stenkaster amok

En dryppende vandhane. Den er i skindende stål og vasken i hvid porcelæn.
Nyheder

Vi sparer på vandet

som aldrig før

En test med rødt låg er ved at blive skruet på af et par hænder iført lyseblå plastikhandsker.
Corona

1017 nye smittede 

på et døgn

Modelbillede af en lille pige der sidder med benene oppe under sig og armene om benene og gemmer sit ansigt i knæene.
Krimi

Forvaring for overgreb

10-årig pige

Søren Brostrøm på pressemøde
Nyheder

Søren Brostrøm får nyt job

Næbillede af hane
Helt vildt

Kamphane dræber

politibetjent

Flammer i nærbillede
Krimi

Finder lig i brændende villa

Iben Hjejle med mørkt hår
Kendte

Iben Hjejle single igen

Pengesedler og mønter
Nyheder

Ingen ekstra feriepenge

Peter Schmeichel og strandvejsvilla set fra vandet
Kendte

Prisen er 28 mio. kr:

Schmeichel sælger

strandvejsvillaen

Blink på politibil
Krimi

Skud mod café 

Mand sidder i mørke foran computerskærm
Nyheder

Pas på: Du deler

personlige oplysninger

med hackere

Kvinden E. Jean Carroll med mundbind
Nyheder

Trump slipper ikke:

Hænger på sag

om voldtægt

mette reissmann og jan swyrts poserer til tv-prisen 2017
Kendte

Kendt fra Luksusfælden:

Vil være overborgmester

i København 

Simon Kollerup på pressemøde efter nye aftale
Corona

Aftale om nye

hjælpepakker

på plads

mand med mundbind går på perron
Corona

Frustreret personale:

Passagerer nægter

at bære mundbind

Skuespilleren Nicolaj Kopernikus poserer for kameraet sammen med Birgitte Næss-Schmidt og to af parrets børn
Kendte

Dansk stjerne
er blevet skilt

to personer går på gaden i malmø
Corona

Fraråder kollektiv

trafik og butiksbesøg

båd sejler forbi vindmøller
Krimi

Drama i København:

Tre reddet fra

synkende båd

tv-værten Lene Beier i korte bukser ude i naturen
Film og TV

Lene Beier afslører:

Mere kærlighed på

vej til landmændene 

kvinde med åben mund testes for corona
Corona

745 nye

coronasmittede 

chinchilla ligger og kigger
Krimi

Dyrehandler anklaget

for vanrøgt 

En ambulance holder ved en smadret varevogn
Krimi

Voldsom ulykke

mellem tankvogn

og varebil

En masse sedler og mønter
Nyheder

Så mange penge

har danskerne i banken

Tre personer i en elegant stue med rødde vægge
Kongelige

Historisk:

Her møder kongen

sin uægte datter

En forretning med tøj og accesories
Nyheder

Flertal i Folketinget:

Udbetal feriepenge

inden jul

En mand sover med et vækkeur i hånden
Sundhed

Sov bedre

med en tung dyne

Trump med højesteretssdommer Amy Barrett
Nyheder

Trump får 

kæmpe SEJR

En kat hænger i et vindue, mens flammerne ses bag den
Helt vildt

Vild video:

Kat springer ud af 

brændende lejlighed

En mand taler i telefon foran et stort 5G-skilt
Nyheder

Fup og fakta:

Sådan vil 5G påvirke

din netforbindelse

En mand ryger en cigaret
Nyheder

Danske tobakspriser er steget

mindst i Europa 

Mary og Frederik ankommer sidste år til deres egen prisoverrækkelse
Kongelige

Kronprinsparret:

Vilde med dans og socialhjælp

Månen halvt fuld
Nyheder

Nasas opdagelse:

Masser af vand på månen

Ellen Trane Nørby taler på Venstres landsmøde
Nyheder

Tidligere minister

vil være borgmester

Frank Jensen og Annette Heick
Nyheder

Annette Heick:

Frank Jensen slikkede

også mig i øret

Kvinde podes for Covid-19
Nyheder

Over 1000 nye smittede 

Dildoer i forskellige størrelser og farver
Helt vildt

Pinlig fejl:

Sendte sit sexlegetøj

til genbrug

Hegn foran Herstedvester Fængsel
Krimi

Efter Peter Madsens flugt:

Sikkerheden skærpes

de radikales morten østergaard med fem mikrofoner foran sig
Nyheder

Ny meningsmåling:

De Radikale får hug

af vælgerne

Præsident Erdogan taler i mikrofon
Nyheder

Opfordrer til boykot af franske varer

Jane Frimand Pedersen og Frank Jensen
Nyheder

Frank Jensens kone:

Han blev ofret

Flere måger på himlen.
Corona

Smitte på minkfarme:

Måger kan have skylden

pistol på bord med ammunition i baggrunden
Krimi

Politiet fandt 57 pistoler

og 24 kilo ammunition 

mand med hjelm og lægtehammer arbejder
Sundhed

Hårdt fysisk arbejde

øger risiko for demens

IC 3-tog på vej ind i tunellen under Storebælt med Storebæltsbroen i baggrunden
Corona

DSB vil undersøge

smitterisiko under

Storebælt

ambulancer og lægebiler holder på vejen ved trafikulykke
Krimi

To personer døde

i voldsom ulykke

trump smiler og hilser med honnør
Nyheder

Australsk talguru:

Trump vinder igen

Danseren Karina Frimodt i rød kjole og skuespilleren Janus Bakrawi i ternet skjorte
Kendte

Vild med dans-stjerne

bryder forlovelsen

dronning margrethe smiler mens hun går ved stranden
Kongelige

Dronning Margrethe

får sin egen podcast

fly fra Qatar Aieways holder ved gate i lufthavn i Doha
Nyheder

Baby fundet på

lufthavnstoilet: Kvinder

undersøgt på landingsbanen

donald trump i nærbillede
Nyheder

CBS forberedte Trump

på svære spørgsmål

- alligevel gik han

mand sidder med kreditrkort foran computer
Krimi

Al sikkerhed virkede:

Fik hugget 32.000 kr.

på sit kreditkort

Anthony Fauci peger under pressemøde i det hvide hus i Washington
Corona

USA's topekspert tror

effektiv vaccine

i december

politibiler holder uden for hus
Krimi

25-årig skudt af

politiet: Nu er

han død

Noah Storm Otto kigger op på Flora Ofelia Hofmann Lindahl med et smil
Film og TV

Instruktør bag barsk

DR-serie: Vigtigt at

gøre børnene trygge

facade på Danske Bank
Nyheder

Danske Bank

krævede overpris fra

sårbare kunder

rødt tankskib sejler på havet
Krimi

Drama på tankskib:

Blinde passagerer

skaber panik

Belgiens Prinsesse Elisabeth i militærtøj
Kongelige

Sidste år som teenager:

Tronarving fejrer fødselsdag

Corona-symbol med teksten Covid-19
Nyheder

Ny smitterekord:

945 nye tilfælde

Lee Kun-hee bestyrelsesformand i Samsung står i selskab med tre mænd
Nyheder

Topleder død efter

seks år i koma

Prinsesse Maude Angelica holder tale ved sin fars kiste i kirken. Hun er omgivet af blomsterkranse.
Kongelige

Prinsesse hyldet:
Årets modigste kvinde

kvinde med mundbind i blå trøje kigger til siden
Corona

De kan få

gratis mundbind

Astrid Kragh ved søndagens pressemøde. Hun ses i profil med en mikrofon foran sig.
Nyheder

50 millioner kroner skal

bekæmpe ensomhed

en tæt trafikeret motorvej i gråvejr.
Helt vildt

Verdens værste mand?

Glemte kone på 

RASTEPLADS

Nærbillede af Sofie Linde med kort lyst pagehår og et sødt smil.
Kendte

Sofie Linde overrasket

med 20.000 kroner

to færger sejler på havet
Corona

Rederi indstiller 

ture til Sverige

Politiets afspæringstape sat op i naturen
Krimi

De fleste danske drab

sker i weekenden

Donnald Trump til højre han ser lidt sammenbidt ud. Joe biden til venstre med åben mund
Kendte

Trump eller Biden?

Sådan stemmer de kendte

Studiet fra indsamlingsshowet knæk cancer. I det fjerne anes værterne Janni Pedersen og Louise Wolff på scenen.
Nyheder

Knæk Cancer: Så meget

blev der samlet ind

Billede af Peter Madsen
Kendte

Peter Madsens kone: "Kære venner, perverse og psykopater"

Mette frederiksen med mundbind
Corona

Her skal du bære mundbind

billede af Kim larsen og hjalmer kopieret sammen
Kendte

Hjalmer hyldede sin far:

Se billederne

fra familiealbummet

politibiler holder foran ejendom
Krimi

Politiet skød og ramte

knivbevæbnet

mand flere gange