Gået i sort: Kæmpe område er uden strøm efter orkanen Marias rasen over Puerto Rico

Puerto Ricos 3,5 millioner indbyggere står uden strøm, da orkanen Maria har forårsaget kæmpe nedbrud.
Orkanen Maria har ført oversvømmelser med sig over store dele af Puerto Rico. Orkanen kan, efter at den har tabt pusten en smule, tage til i styrke igen i løbet af torsdag.
Orkanen Maria har ført oversvømmelser med sig over store dele af Puerto Rico. Orkanen kan, efter at den har tabt pusten en smule, tage til i styrke igen i løbet af torsdag. Foto: Ricardo Arduengo/AFP

Hele Puerto Rico er gået i sort, da orkanen Maria har forårsaget strømnedbrud på hele øen. Det rapporterer BBC.

Det er personer fra Puerto Ricos katastrofeberedskab, der oplyser, at samtlige af øens 3,5 millioner indbyggere står uden strøm.

Også borgmesteren i San Juan bekræfter ifølge tv-stationen NBC, at hele hovedstaden er ramt af strømnedbrud.

Orkanen Maria gik i land i Puerto Rico onsdag.

Abner Gómez, der står i spidsen for katastrofeberedskabet, oplyser til BBC, at orkanen har ødelagt "alt på sin vej".

Han opfordrer alle øens indbyggere til at holde sig inden døre og blive hjemme helt frem til fredag på grund af risikoen for flyvende murbrokker og væltede træer.

- Når vi på et tidspunkt bliver i stand til at forlade vores hjem, vil vi finde en ødelagt ø, siger han på et pressemøde ifølge dpa.

Efter at være gået i land har orkanen tilsyneladende tabt pusten en smule og angives til at være en kategori 2-orkan. Den raser med en vindstyrke op til 175 kilometer i timen.

Orkanen kan imidlertid tage til i styrke igen i løbet af torsdag. Det oplyser USA's nationale orkancenter, NHC, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Flere steder på øen bliver der onsdag aften dansk tid meldt om oversvømmelser. Flere lokalsamfund skal ifølge nyhedsbureauet dpa være helt ødelagt, mens både private og offentlige bygninger er blevet skadet.

Orkanen har også revet hustage af og forvandlet lavtliggende gader til floder af mudder og affald, skriver Reuters. Også flere hospitaler skal være beskadiget af det voldsomme uvejr.

Puerto Ricos guvernør, Ricardo Rossello Nevares, har bedt præsident Donald Trump om at erklære det amerikanske territorium i undtagelsestilstand.

- Gud er med os. Vi er stærkere end enhver orkan. Sammen vil vi rejse os igen, skriver Rossello på Twitter ifølge Reuters.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.