Fyringsbølge rammer landets gymnasier

Der er fyringer på vej på landets gymnasier.
"Der bliver især mindre tid til de elever, der har brug for ekstra støtte. Men der bliver også mindre tid til de gode elever, som skal have nogle særlige udfordringer," siger formanden for gymnasielærerne, Annette Nordstrøm Hansen.
"Der bliver især mindre tid til de elever, der har brug for ekstra støtte. Men der bliver også mindre tid til de gode elever, som skal have nogle særlige udfordringer," siger formanden for gymnasielærerne, Annette Nordstrøm Hansen. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

En bølge af fyringer har ramt landets gymnasier.

Ifølge nye tal fra Gymnasieskolernes Lærerforening er flere end 100 lærere allerede varslet fyret landet over, og flere fyringer er på vej.

Det fortæller DR Sjælland.

Det kan ikke undgå at have konsekvenser for kvaliteten, siger formanden for gymnasielærerne, Annette Nordstrøm Hansen:

- Der bliver især mindre tid til de elever, der har brug for ekstra støtte. Men der bliver også mindre tid til de gode elever, som skal have nogle særlige udfordringer, siger hun til DR Sjælland.

Årsagen til fyringerne er et flertal i Folketingets besparelser på uddannelsesområdet. De indebærer blandt andet, at skolerne skal aflevere to procent om året i år og de kommende år.

Et af de gymnasier, der har haft fyresedlerne fremme, er Nykøbing Gymnasium, der siger farvel til fire lærere og fem vikarer. Her havde man gerne set besparelserne ført ud i livet på andre måder end ved lærerfyringer, men budgetterne er gennemgået med tættekam, siger rektor Kirsten Danving:

- Over 75 procent af vores budget er lærerlønninger, så derfor kan vi ikke komme udenom det her. Vi er alle sammen er meget kede af det, siger hun til DR Sjælland.

Formanden for Gymnasieskolernes Lærerforening, Annette Nordstrøm Hansen vil sende et brev til undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) for at få hende til at gribe ind og få gymnasierne til at spare andre steder end på lønkontoen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.