Fyringer i Region Nordjylland: 88 mister jobbet

Blandt de fyrede er 32 sygeplejersker og 27 social- og sundhedsassistenter.
Skiltene her viser vej til Sygehus Vendsyssels forskellige afsnit. Sygehuset ligger i Region Nordjylland, hvor der er fyringer på vej på netop hospitalerne. 
Skiltene her viser vej til Sygehus Vendsyssels forskellige afsnit. Sygehuset ligger i Region Nordjylland, hvor der er fyringer på vej på netop hospitalerne.  Foto: SCANPIX arkiv

300 stillinger er nedlagt, men 'kun' 88 ansatte får en fyreseddel ved årsskiftet.

Det er status i Region Nordjylland oven på efterårets fyringsrunde på sygehuse, hospitaler og i administrationen.

Det erfarer DR Nordjylland.

Nedlæggelsen af stillingerne betød, at 117 medarbejdere blev sendt i en omplaceringspulje, og regionen har nu opgivet at finde andet arbejde til de 88. De fyres derfor ved årsskiftet.

HR-chef Jacob Haldrup Jacobsen kalder omplaceringen en 'succes', fordi det er optimalt at beholde kvalificerede medarbejdere.

Stillingerne nedlægges for at finde besparelser på omkring 200 millioner kroner. Blandt de 88 er 32 sygeplejersker og 27 social- og sundhedsassistenter.

De 88 fyrede medarbejdere, som afskediges, vil i opsigelsesperioden være berettiget til at komme til samtale på eventuelle ledige stillinger i regionen.

- Det er ikke den samme ret som i omplaceringsperioden, men dog trods alt en fordel i en situation med ofte mange ansøgere til en ledig stilling, siger Jacob Haldrup Jacobsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.