Fyret for at lugte for meget: Nu tager fængselsindsatte gedernes job
En flok geder er blevet fyret - blandt andet fordi de havde problemer med den personlige hygiejne på arbejdspladsen. De konkrete geder på fotoet er dog helt uskyldige i denne sag. Foto: Scanpix/Arkiv
En flok geder har mistet deres job - blandt andet fordi de var for dyre i drift.

Det er ikke kun mennesker, som risikerer at blive fyret fra jobbet. Den triste skæbne er også overgået 75 geder, som indtil for nyligt var ansat i en park i Salem i den amerikanske stat Oregon.

Det skriver Huffington Post på baggrund af nyhedsbureauet Reuters.

Indtil for nyligt gik de 75 gumlende kreaturer intetanende og passede deres job i parken. Som en del af et pilotprojekt var de nemlig ansat til at spise ukrudt i parken, som med sine knap fem kvadratkilometer er byens største.

Sjusker og hørmer for meget

Men ak - ligesom det kan ske for os tobenede medarbejdere, blev chefen fælt skuffet over de nye ansattes præstation på jobbet. For det første var kvaliteten af arbejdet præget af sjusk og sløseri. Gederne nøjedes nemlig ikke med at spise det ukrudt, de var ansat til at holde nede, men fortærrede lystigt og uhæmmet parkens andre planter også.

Derudover kom det åbenbart bag på chefen, at geder ikke har samme personlige hygiejne som man kan forvente af menneskelige ansatte. I hvert fald er den anden grund til, at gederne nu får sparket, at de havde "en staldagtig aroma" - eller sagt mere direkte: De stank.

Geder udsat for social dumping?

Den tredje grund til, at gederne ikke får ansættelsen som levende græsslåmaskiner forlænget, er, at de er for dyre i drift.

Selvom gederne næppe fik løn for tjansen, kostede vand og toiletforhold en hel del - plus der skulle betales for en vagt til at holde øje med de små kræ. Derfor går parken nu tilbage til den gamle løsning, som har vist sig at være billigere: Nemlig at lade en enkelt parkbetjent og et hold (åbenbart mere velduftende) fængselsindsatte udføre opgaven med at luge ukrudt i parken.

Historien melder ikke noget om, hvordan gederne tog fyringen eller det faktum, at de nu er blevet løndumpet af en flok mennesker i fangedragter.