Fyrer 24 højt specialiserede medarbejdere: "Ærgerligt og trist"

Hospitalsdirektør for Hammel Neurocenter, Lars Dahl Pedersen beklager, at man må tage afsked med dygtige medarbejdere. (Foto: Foto: Morten Dueholm/Scanpix)

Hammel Neurocenter har fyret 24 medarbejdere. Regionen vil nu undersøge omstændighederne.

Det højt specialiserede neurocenter i Hammel skærer ned og har mandag fyret 24 medarbejdere i en prikkerunde.

I første omgang var der ellers tale om, at hele 40 medarbejdere skulle fyres. Men tallet landede altså på 24 efter en del frivillige fratrædelser. Det skriver TV2 Østjylland.

- Det er jo altid ærgerligt og trist, når man er nødt til at tage afsked med dygtige og engagerede medarbejdere, men vi gør, hvad vi kan for at sende dem godt videre, fortæller hospitalsdirektør for Hammel Neurocenter, Lars Dahl Pedersen til TV2 Østjylland.

Her kan du læse om Livde Emiliah Sommer, der efter et selvmordsforsøg i iskoldt vand, fik afgørende hjælp fra Hammel Neurocenters eksperter.

Fyringerne er en konsekvens af, at Hammel Neurocenter har modtaget langt færre patienthenvisninger fra Region Nordjylland og Region Syddanmark end tidligere.

Det betyder, at i alt otte sengepladser ud af 59 bliver nedlagt på neurocentret. Derfor kan man fyre uden, at det går ud over kvaliteten af behandlingen på centret.

Udviklingen bekymrer Foreningen Hjernesagen, der repræsenterer flere end 9.000 mennesker ramt af blodprop eller blødning i hjernen og deres pårørende. Foreningen har henvendt til Region Midtjylland.

Regionsrådsformand Bent Hansen oplyser nu til foreningen, at der vil blive lavet en udredning af forholdene omkring behandlingen af hjerneskader, og at det stadig er meningen, at behandlingen bør ske ’koncentreret’ – altså på steder som Hammel Neurocenter.

Det var også på Hammel Neurocenter, at eleverne fra den såkaldte Præstøulykke blev indlagt.