Fyrede homoseksuel dommer: Nu bliver fodboldforbund straffet

Fodboldforbundet i Tyrkiet skal betale kompensation til en dommer, der blev fyret på grund af homoseksualitet.
En tyrkisk dommer blev fyret, da han i 2009 stod frem som homoseksuel. Nu har det tyrkiske fodboldforbund fået sin straf.
En tyrkisk dommer blev fyret, da han i 2009 stod frem som homoseksuel. Nu har det tyrkiske fodboldforbund fået sin straf. Foto: Iris/arkiv

Det Tyrkiske Fodboldforbund (TFF) er tirsdag blevet dømt til at betale kompensation til en dommer, der blev fyret, da han i 2009 stod frem som homoseksuel.

En domstol i Istanbul har ifølge nyhedsbureauet Dogan afgjort, at fodboldlederne handlede forkert, da de fratog Halil Ibrahim Dincdag dommerlicensen på grund af seksuel orientering.

Den forurettede dommer får 23.000 tyrkiske lira svarende til 54.000 kroner i kompensation. Et beløb, der var langt under de 110.000 lira (260.000 kroner), som Dincdags advokater havde krævet.

Fodboldforbundet havde forklaret fyringen med, at Halil Ibrahim Dincdag blev fritaget for militærtjeneste på grund af sin seksuelle orientering.

Fodbolddommeren blev klassificeret som uegnet af militæret, og dermed mente forbundet også, at han var uegnet til at dømme fodboldkampe.

Fyringen kom kort, efter at Halil Ibrahim Dincdag var stået offentligt frem som homoseksuel.

Sagen var blevet et symbol på diskrimination, som homoseksuelle oplever i det i vid udstrækning konservative Tyrkiet.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.