Fynsk turist-attraktion i shitstorm: "Tænk, hvis nogen stjal jeres børn"

Arkivfoto. (Foto: Foto: Iris / Ritzau Scanpix)

En ønske om to marsvin har skabt høj sø for Fjord&Bælt på Facebook.

Fjord&Bælt i Kerteminde er endt i et stormvejr på Facebook, efter den fynske turistattraktion har oplyst, at de ønsker at få to nye marsvin.

- Vi ønsker os to nye marsvine-unger. Det skal vi have til forskningen. Vi ønsker os en hun og en han, og vi har fået tilladelse af Naturstyrelsen, sagde Mette Thybo til Fyens.dk i slutningen af juni måned.

Hun er direktør for Fjord&Bælt, hvor man tilbage i februar måtte tage afsked med marsvinet Sif, der blev 15 år. Bæltcentret er nu på udkig efter to marsvine-unger, men nu er det altså sure smileyer og negative kommentarer, der møder direktør Mette Thybo og de øvrige ansatte, når de klikker sig ind i Facebook-gruppen 'Vores Kerteminde'.

"Hvor er det sygt", skriver en kvinde i kommentarfeltet under en artikel om oplevelsescentrets jagt på to nye marsvin, og med 76 sympatierklæringer i form af emoji'er står det klart, at flere brugere deler kvindens vrede.

"Lad dog dyrene være i fred" og "Tænk hvis nogle stjal jeres børn", lyder andre af de kritiske røster på det sociale medier.

Valentina Ripple er næstformand for dyreværnsorganisationen OASA, og hun har også været en tur forbi tasterne:

"I beskæftiger jer med pyntet dyremishandling. Marsvinene vil tilbringe resten af deres liv i små bassiner for underholdningens skyld... Jeres forskning er en sølle undskyldning", skriver hun blandt andet på Facebook.

Jakob Højer Kristensen, der er chefbiolog hos Fjord&Bælt, afviser over for Fyens.dk, at de store pattedyr lider i fangenskab:

- Det har de ingen dokumentation for. Vi har masser af dokumentation for det modsatte. Langt de fleste dyr, vi har holdt, er blevet meget ældre, end hvad man kan forvente af et marsvin i naturen.

Læs alle de utilfredse Facebook-kommentarer her: