Fynsk firma i skammekrog: Ingen styr på underleverandører
Svendborg Kommune har sat byggefirmaet Jorton i skammekrogen, efter det er kommet frem, at tre af firmaets underleverandører ikke har levet op til kommunens krav om arbejdsklausuler. Foto: Søren Elkrog Friis
På Fyn har Svendborg Kommune idømt det store byggefirma Jorton karantæne fra at byde på al arbejde i et år, da firmaet ikke har levet op til kommunens krav om arbejdsklausuler.

Svendborg Kommune har trukket en streg i sandet i kampen for gode arbejdsforhold.

Kommunen har valgt at give byggefirmaet Jorton karantæne fra at byde på alle kommunale opgaver i et år.

Det skyldes, at tre af firmaets underleverandører ikke kan dokumentere, at de har levet op til kommunens krav om arbejdsklausuler, skriver Fyens.dk.

Det er de tre firmaer Jeni Byg Entreprise, Broby El og Tarup Smedie og VVS, der ikke kan dokumentere deres gøren og laden.

Konkret er det i en renovering af Thurø Skole, at der ikke har været styr på sagerne hos underleverandørerne.

Syv firmaer på sortliste

Karantænelisten, der nu indeholder syv firmaer, sendes ud i forbindelse med udbud, så andre firmaer kan se, hvem de skal holde sig fra, når de bygger for Svendborg Kommune.

- Vi sender den aktuelle liste ud sammen med vores udbudsmateriale så de firmaer, der har lyst til at byde ved, at de her firmaer vil ikke have på vores byggepladser, siger afdelingsleder i kommunen, Viben Kræmmer.

'Vi har dialog med kommunen'

Den administrerende direktør i Jorton fortæller, at firmaet arbejder hårdt på at blive slettet af listen.

- Vi har en dialog med Svendborg Kommune om at komme af listen. Det revisionsfirma, som kommunen bruger, mangler at gennemgå den sidste dokumentation, de har fået fra os, og herefter vil de genoverveje sagen, siger direktør John Funch til Fyens.dk.