Frygt for baby-koks i ny dansk film: Enhver producers mareridt

Underholdning
Henrik Ohsten (Foto: Henrik Ohsten/Free)

Der skal være ro på settet, når kameraet ruller. Men når seks babyer er i centrum, giver det udfordringer.

Fra det åbne glasparti i stuen er der udsigt til Svendborg Sund, hvor vandet roligt klukker på en af årets sidste sommerdage.

I forgrunden sidder en række af Danmarks mest kendte skuespillere om et bord med kaffekopper og stempelkander, mens de diskuterer babyer, bleer og opdragelse.

Få meter fra dem arbejder et filmhold på højtryk bag kameraet, og på et stykke græs foran en nærliggende villa ligger seks babyer på kludetæpper med legetøj spredt ud mellem sig, mens de venter på, at det bliver deres tur foran kameraet.

Optagelserne til komediefilmen "Mødregruppen", som har Danica Curcic, Anders W. Berthelsen og Julie Agnete Vang i nogle af de bærende roller, er trådt ind i den sidste fase, og der er ikke lang tid tilbage med optagelser.

Startskuddet til filmen lød dog for lang tid siden, fortæller Sisse Gram Jørgensen og Ann-Alicia Ilskov, som er producere på filmen.

- Jeg fik idéen for mange år siden, da jeg fik min første dreng. Jeg var lige flyttet til Odense fra København og blev plantet i en mødregruppe. Vi var meget forskellige, og jeg syntes, det var ugens højdepunkt, når jeg skulle i mødregruppe. Det var lidt kedeligt at gå derhjemme alene med en baby, så jeg lappede deres historier i mig.

- Jeg gik så i nogle år og tænkte over, at der er en god historie i det. I en mødregruppe går man fra slet ikke at kende hinanden, til at man fem minutter efter taler om de mest intime detaljer. Der er meget komik i det, forklarer Ann-Alicia Ilskov.

Hun fik opbakning til projektet fra Zentropa, hvor producer Sisse Graum Jørgensen tidligere har stået bag film som "Jagten", "Den skaldede frisør" og "Hævnen".

Ann-Alicia Ilskov gav sig i kast med at finde den rette manuskriptforfatter og instruktør, men den største udfordring har utvivlsomt været arbejdet med filmens helt store omdrejningspunkt - de seks babyer mellem fire og otte måneder.

- Det er som udgangspunkt enhver producers mareridt. Især med så mange børn samtidig, men de har simpelthen været så eksemplariske, siger Sisse Graum Jørgensen.

- Ja, man plejer at sige, at børn og dyr er svære. Når man laver film, skal der være ro på settet, så man kan høre dialogen, og det kan godt være svært med seks babyer på én gang, siger Ann-Alicia Ilskov.

Derfor har de to også måttet gå til opgaven med en stor portion tålmodighed.

- Det er klart, at vi har været nervøse. Det har kunnet gå galt på flere niveauer, og vi kunne være blevet meget forsinkede, men det gælder om at have is i maven og springe ud i det, forklarer Ann-Alicia Ilskov.

De har sammen med resten af holdet brugt lang tid på at finde de rette babyer til jobbet.

Gode filmbabyer udgøres af tilfredse babyer og rolige forældre, opsummerer producerparret, for det kan hurtigt blive lange dage for de helt små, når de går fra forældrenes arme til armene på en skuespiller.

Også for skuespillerne har det været en udfordring at spille med en flok babyer.

- Vi arbejder en del på babyernes vilkår, for de kan pludselig blive meget trætte. Man skal være meget omstillingsparat i det her projekt, for vi har kun babyerne i den tid, de kan holde til det, fortæller skuespiller Marijana Jankovic.

- Men de er så søde. Jeg er vild med min baby, han må være verdens mest glade dreng. Jeg går altid og glæder mig til, at jeg skal optage med ham igen.

"Mødregruppen" får premiere 7. februar næste år. Med på rollelisten er også Martin Buch, Marijana Jankovic, Lærke Winther, Martin Høgsted og Stephanie León.

/ritzau/

Af Nicoline Sørensen/ritzau/