Fremtidsforsker: Godt nyt til arbejdsløse i 2016
Vi vil opleve mangel på arbejdskraft i flere sektorer i 2016, lyder det nu fra en fremtidsforsker. Foto: Scanpix
Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen spår om godt nyt til de arbejdsløse i 2016.

Hvordan kommer 2016 til at se ud? Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen har kigget dybt i sin krystalkugle, og et af hans bud er en glædelig nyhed for de arbejdsløse:

- Vi kommer til at opleve mangel på arbejdskraft - den bliver udpræget i mange sektorer, blandt andet byggeriet og en del af industrien, siger han til DR Østjylland og fortsætter:

- Vi vil se, at arbejdsløsheden er under to procent, og det vil sige, at man ikke kan finde folk at beskæftige.

Den forudsigelse er formand for det regionale arbejdsmarkedsråd i Midtjylland Viggo Thinggaard enig i:

- Hvis jeg zoomer ind på det østjyske arbejdsmarked, så kan man se, at vi reelt i dag er begyndt at have begyndende flaskehalsproblemer, siger han til DR Østjylland.

Han tilføjer:

- Det er på store dele af el-området, store dele af industriområdet for eksempel metalområdet og dele af byggeriområdet.

Ud over godt nyt til de arbejdsløse, så peger Jesper Bo Jensen også på, at 2016 vil blive det første år, hvor samfundet er rigere, end det var før finanskrisens start i 2007.

Desuden vil vi for første gang i mange år se, at der flytter flere fra de store byer, end der flytter til. Det er især de unge, der flytter til mindre byer, fordi huspriserne i storbyerne er blevet for høje.