Franskmand spurter sig til sejr efter Fuglsang-angreb

Sport

Franske Jonathan Hivert vandt 3. etape i Paris-Nice, efter Jakob Fuglsang havde forsøgt at køre solo.

3. etape af det prestigefyldte cykelløb Paris-Nice fik fransk vinder. Efter 210 kilometer fra Bourges til Châtel-Guyon var franske Jonathan Hivert (Direct Énergie) hurtigst i spurten blandt den førende trio.

Hivert henviste den stærkt kørende Astana-spanier Luis León Sanchez til andenpladsen. Franske Rémy Di Gregorio (Delko) kom i mål som nummer tre.

Det var i det hele taget en Astana-domineret etape, hvor blandt andet Jakob Fuglsang fik vist sig frem.

Med omkring 23 kilometer tilbage var Fuglsang en del af en trio, der angreb på etapens sidste lange stigning.

Da angrebet var ved at blive neutraliseret, stak Fuglsang, der styrtede på 1. etape, selv af sted med 20,5 kilometer til målstregen, men danskeren fik ikke skabt det fornødne hul.

Luis León Sanchez lod til at have endnu bedre ben på de næste kilometer, da han var den mest aktive i det næste angreb fra frontgruppen. Han kørte også med klassementet i sigte.

Det lykkedes dog ikke for ham at holde Jonathan Hivert bag sig på de sidste meter af etapen.

Til gengæld overtager Sanchez løbets førertrøje fra franske Arnaud Demare (FDJ), der nu ligger på den samlede andenplads.

Sanchez har et forspring på 29 sekunder til sin nærmeste forfølger.

Set med danske øjne var det en god etape, hvor Magnus Cort (Astana) og Matti Breschel (EF-Drapac) kørte med blandt de forreste grupper til det sidste på etapen.

Magnus Cort sad med fremme og sprintede om de sekundære topplaceringer, da forfølgerne kom i mål 38 sekunder efter vinderen. Danskeren nappede syvendepladsen.

Løbet slutter på søndag.

/ritzau/