Franske styrker dræber over 30 militante i Mali på to døgn

Franske soldater slår her lejr i Gourma-regionen i Mali. Der er omkring 4500 franske soldater i Mali og de omkringliggende lande (Arkivfoto). (Foto: Benoit Tessier/Reuters)

En drone, et kampfly og to helikoptere var involveret, da franske soldater angreb militante soldater i Mali.

Den franske hær har i tre forskellige operationer torsdag og fredag dræbt over 30 islamistiske militante soldater i Mali.

Det oplyser de franske styrker fredag.

Frankrig har omkring 4500 soldater udstationeret i Sahel-regionen, hvor der er flere tidligere franske kolonier.

Den franske indsats i området dækker over Mali og fire andre lande.

De seneste dages franske angreb var målrettet grupper med tilknytning til de militante grupper al-Qaeda og Islamisk Stat.

I Malis Gourma-region dræbte franske soldater omkring 20 militante og ødelagde flere køretøjer. I en anden region ved navn Liptako blev ti soldater fra Islamisk Stat slået ihjel, oplyser Frankrigs styrker.

Operationerne involverede en drone, et kampfly og to helikoptere.

Sahel-regionen beskriver et langt bælte, der strækker sig tværs over Afrika fra Atlanterhavet i vest til Det Røde Hav mod øst. Det ligger mellem Sahara i nord og savanneområder og Sudan mod syd.

I december dræbte de franske styrker 33 islamistiske militante soldater i Mali ved hjælp af helikoptere, soldater på jorden og en drone.

I sidste uge meddelte den franske forsvarsminister, Florence Parly, at der sidst i februar vil blive sendt yderligere 600 soldater til Sahel-regionen.

Tusindvis af civile og soldater er blevet dræbt under voldelige konflikter i regionen, hvor volden begyndte i Mali i 2012. Den spredte sig efterfølgende til nabolandene Burkina Faso og Niger.

Der befinder sig også danske soldater i Sahel-regionen. Danmark har bidraget til FN-missionen ved navn Minusma siden 2014.

Siden midten af december sidste år har Forsvaret været indsat i den franske operation Barkhane med et transporthelikopterbidrag og omkring 70 mand.
Bidraget er udsendt i omkring et år - det vil sige frem til slutningen af 2020.

/ritzau/Reuters

/ritzau/Reuters