Fransk minister: Supermarkeds-terrorist havde medskyldig
Terroristen fra supermarkedet i Paris havde med stor sandsynlighed en makker, mener de franske myndigheder. Foto: Francois Mori/AP
Ifølge franske myndigheder er det næsten sikkert, at en af sidste uges terrorister havde en medsammensvoren

Den franske premierminister, Manuel Valls, siger, at gerningsmanden fra fredagens angreb på et jødisk supermarked i Paris, hvor fire gidsler blev dræbt, "utvivlsomt" havde en medgerningsmand.

Amedy Coulibaly, der også dræbte en kvindelig politibetjent i det sydlige Paris torsdag og fire gidsler fredag under gidseldramaet i supermarkedet, fik formentlig hjælp fra en anden person.

- Jagten fortsætter, siger Manuel Valls.

Premierministeren uddyber imidlertid ikke specifikt, hvem de franske myndigheder jagter.

Fransk politi udsendte i fredags en efterlysning på Coulibalys kæreste, Hayat Boumeddiene, efter mistanke om, at hun var indblandet i terrorangrebene, der rystede Paris i sidste uge.

De seneste oplysninger tyder dog på, at den 26-årige islamist landede i Tyrkiet den 2. januar og nu muligvis befinder sig i Syrien.

Frankrig har været i højeste alarmberedskab i kølvandet på sidste uges terrorangreb i Paris.

Ifølge indenrigsminister Bernard Cazeneuve er der udkommanderet næsten 5000 sikkerhedsstyrker og politifolk, der skal beskytte omkring 700 jødiske skoler i Frankrig.

Ved sidste uges terrorangreb i Paris mistede 17 mennesker livet. 12 mennesker blev dræbt i forbindelse med angrebet mod det satiriske ugeblad Charlie Hebdo.

Derudover blev en færdselsbetjent og fire gidsler dræbt i løbet af tre dages blodig terror i den franske hovedstad.

Tre terrorister blev dræbt.

Det franske indenrigsministerium anslår, at mindst 3,7 millioner mennesker søndag var på gaden i Frankrig for at demonstrere mod terror og ekstremisme og for at ære de 17 ofre.

Mellem 1,2 og 1,6 millioner mennesker gik i optog gennem Paris, mens 2,5 millioner deltog andre steder i landet.

/ritzau/AFP