Frankrig: Video af fransk gidsel er desværre ægte
Frankrigs udenrigsminister afviser, at videoen vil få indflydelse på landets angreb mod Islamisk Stat i Irak.
En video af et fransk gidsel i hænderne på en militant gruppe i Algeriet kommer ikke til at få betydning for Frankrigs udenrigspolitik, siger landets udenrigsminister, Laurent Fabius (billedet). Arkivfoto
En video af et fransk gidsel i hænderne på en militant gruppe i Algeriet kommer ikke til at få betydning for Frankrigs udenrigspolitik, siger landets udenrigsminister, Laurent Fabius (billedet). Arkivfoto Foto: Francois Mori/AP

Det franske udenrigsministerium bekræfter, at videoen af det franske gidsel Herve Gourdel, som er kidnappet i Algeriet, er ægte.

- Udenrigsministeriet kan - desværre - bekræfte ægtheden af videoen, hvori Herve Gourdel optræder, siger Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, mandag aften på et pressemøde i New York, hvor han er til FN's Generalforsamling.

Tidligere mandag kom det frem, at en militant gruppe i Algeriet, der er tilknyttet Islamisk Stat (IS), har bortført en franskmand og truet med at henrette ham, medmindre Frankrig stopper sine luftangreb på IS i Irak.

I en video opgiver manden sit navn, sin alder og fødselsdato og siger, at han ankom til Algeriet den 20. september og blev bortført dagen efter. Samtidig beder franskmanden præsident François Hollande om at indstille angrebene.

- Jeg er i hænderne på Jund al-Khalifa, der er en bevæbnet algerisk gruppe. Denne bevæbnede gruppe beder mig bede Dem (præsident François Hollande red.) om ikke at gribe ind i Irak.

- De holder mig som gidsel, og jeg beder Dem, hr. præsident, om at gøre alt for at få mig ud af denne slemme situation, og jeg takker dig, siger han i videoen.

Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, afviser dog, at videoen vil få nogen indflydelse på fransk militærs deltagelse i en international koalition mod militante fra Islamisk Stat.

- Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at få løsladt gidslerne. Men en terrorgruppe kan ikke ændre Frankrigs position, siger Fabius til journalister og understreger dermed Frankrigs fortsatte deltagelse i koalitionen, som ledes af USA.

Tidligere mandag bad Frankrig sine statsborgere, som bor eller rejser i udlandet, om at udvise forsigtighed.

Der er sendt et notat rundt til landets ambassader i 30 lande i Afrika og Mellemøsten.

Sammen med USA var Frankrig det første land til at rette en militær aktion mod Islamisk Stat.

Frankrig har afvist at rette luftangreb mod Syrien, hvor IS også vinder frem, og fortsætter i stedet med at yde støtte til den moderate opposition i landet.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.