Fotograf afslører: Sådan er dronningen bag kameraet
Dronning Elizabeth har fået taget mere end 130 officielle portrætter i sit 89-årige liv. Foto: Hugo Rittson-Thomas/AP
Storbritanniens dronning Elizabeth er en bestemt dame med et enormt drive, lyder det fra stjernefotografen Annie Leibovitz.

Fra sin fødsel for 89 år siden og ind til nu har dronning Elizabeth befundet sig i fotografernes søgelys.

En af dem, der har taget en række eksklusive billeder af Storbritanniens monark, er stjernefotografen Annie Leibovitz, der i et nyligt interview med CNN røbede, hvordan dronningen egentligt er bag kameraet.

- Hun er en kvinde med stor pligtfølelse, lød det fra Leibovitz, der fotograferede dronning Elizabeth tilbage i 2007.

- Hun har et stort drive og så meget energi - og så har hun bestemt sine meninger, tilføjede stjernefotografen under lanceringen af sin seneste udstilling, "Women: New Portraits", på Wapping Hydraulic Power Station i London, skriver Hello! Magazine.

- Dronningen sagde blandt andet, at hun ikke ville have en bestemt kappe på - men det var også en tung kappe på mange kilo med mange ordener på.

- På et tidspunkt spurgte jeg, om hun ville fjerne kronen til, hvad jeg kaldte "en mindre elegant positur", hvortil hun svarede: "Hvad tror du, det er?", fortalte Leibovitz videre.

Selv om hun skulle tage et snap af selveste dronningen, rystede hun dog ikke på kameraet, da den første benovelse havde lagt sig.

- Det var lige som at fotografere sin grandtante eller noget i den dur, forklarede Leibovitz, der blandt andet står bag den legendariske Rolling Stone-forside af en nøgen og sammenkrøllet John Lennon, der kysser hustruen, Yoko Ono.

/ritzau/FOKUS