Forvirring: Coronavirus og Corona-øl

Coronavirus kan ikke sammenlignes med den så udmærkede mexicanske øl. (Foto: Scanpix)

Millioner søger på Google om den farlige virus, men nogle kommer til at søge på den mexicanske øl i stedet.

Mens der vist ikke er rigtig noget videnskabeligt bevis for, at den populære mexicanske øl, Corona Extra, skulle have noget med den dødelige kinesiske virus at gøre, er der dog alligevel et stort sammenfald – udover navnet, afslører Googles data.

Millioner af mennesker verden over søger nemlig oplysninger om virusset fra Wuhan, men ved en fejl får en del af dem skrevet "corona beer virus", "beer virus" og "beer coronavirus", skriver IB-Times. Det er især folk i USA, som forveksler de to navne, men også data fra Googles søgemaskiner i Portugal, Polen og Cambodia viser, at her er folk også forvirrede.

Nogle har også muntret sig med sammenfaldet af de to navne på en mere eller mindre smagfuld måde. Bl.a. en bar i New Zealand, The House of Hood, hvor ejerne stod i beskyttelsesdragter udenfor pubben og proklamerede, at "Her kan man få sig masser af Corona sommeren lang (det er sommer på den del af halvkuglen nu, red.) – og de er på tilbud så længe pandemien raser."

Foto: Facebook

Efter en massiv kritik, fjernede pubben så billedet, men lagde et nyt op af en Corona-øl med en beskyttelsesmaske på og skrev: "Lad os være ærlige. Der er værre ting at blive smittet med i Hamilton – stadig tilbud på vores Corona-øl."

Den enes død, den andens brød, som man siger.

Foto: Facebook