Forsvarer kritiserer sigtelser mod drabstiltalt sygeplejerske
Retssagen mod sygeplejersken begynder ved et nævningeting ved Retten i Nykøbing Falster 11. marts. Foto: Per Rasmussen/Polfoto
Ifølge forsvareren er nye sigtelser med til at blæse sagen op i hr. og fru Danmarks bevidsthed.

Godt en måned inden straffesagen mod en 31-årig drabstiltalt sygeplejerske begynder, har anklagemyndigheden endnu ikke afgjort, om tiltalen mod kvinden skal udvides med yderligere et drabsforsøg og måske et drab.

Ifølge anklageskriftet, som pressen har fået adgang til, er hun tiltalt for tre drab og et drabsforsøg på patienter på Nykøbing Falster Sygehus fra 2012 til 2015.

Politiet sigter hende for yderligere et drabsforsøg mod en 86-årig mand sidste år og overvejer samtidig, om hun også skal sigtes for at have ombragt en fjerde patient, der døde i februar 2012.

Men om disse overvejelser ender med at føre til tiltaler, er altså fortsat uafklaret.

- Det kommer an på, hvornår vi er så langt, at vi kan tage stilling til det spørgsmål.

- Vi afventer nogle tilbagemeldinger fra sundhedsfaglige eksperter, siger anklager Michael Boolsen.

Han medgiver, at der ikke er lang tid at løbe på, da nævningesagen begynder 11. marts.

Sygeplejerskens advokat, Jørgen Lange, mener, at anklagemyndigheden ved at "strø om sig med sigtelser" er med til at give danskerne et billede af, at sagen er større, end den i virkeligheden er.

- Det er ikke særlig flatterende, at anklagemyndigheden bliver ved med at komme med sigtelser mod min klient.

- Det er jo sådan set bare egnet til, at familien Danmark går og tænker: "Nu er hun blevet tiltalt, og der er ovenikøbet endnu flere sigtelser. Det er en frygtelig stor sag", siger Jørgen Lange til Ritzau.

Han minder om, at anklagemyndigheden tidligere i efterforskningen har frafaldet en række forhold, herunder sigtelser for drab.

- Det er betænkeligt, at anklagemyndigheden bliver ved med at have den holdning over for min klient.

- Selvfølgelig skal de efterforske forbrydelser, det er deres arbejde, men i et eller andet omfang bør man tænke sig lidt om, inden man strør om sig med yderligere sigtelser eller tilkendegiver, at man har nogle sigtelser.

Den 31-årige kvinde er tiltalt for at have taget livet af tre ældre patienter ved at give dem indsprøjtninger med en overdosis af morfin og det stærkt sløvende medikament Diazepam.

Hun er også tiltalt for at have givet sin datter et ukendt antal sovepiller af mærket Zopiclone i en tre måneders periode fra 1. januar 2015 og frem til sin anholdelse 1. marts.

Datteren var på det tidspunkt syv år gammel.

I alt omfatter anklageskriftet ni punkter. Sygeplejersken nægter sig skyldig i dem alle. Der ventes ført omkring 50 vidner, herunder primært hendes kolleger og andre lægelige eksperter.

/ritzau/