Formand tilfreds med oprydningsplan for WOC
Formanden for Region Hovedstaden har tillid til ny Wonderful Copenhagen-plan. Foto: LARS KRABBE/POLFOTO
Sophie Hæstorp Andersen har tillid til den plan, som skal få Wonderful Copenhagen på fode efter Eurovision-tab

Der er tilfredshed hos formanden for Region Hovedstaden, efter at Wonderful Copenhagen tirsdag har meddelt, at man skifter direktøren ud oven på Eurovision-skandalen.

- Vi har fået en genopretningsplan for, hvordan vores turismeorganisation i hovedstaden kan komme videre med det, de gør bedst, nemlig at sikre, at der kommer flere turister, kongresser og krydstogtskibe, siger Sophie Hæstorp Andersen (S) til Ritzau.

Regionen valgte i forlængelse af de voldsomme budgetoverskridelser på det internationale melodigrandprix, Eurovision, at dække en del af underskuddet ved at tilføre Wonderful Copenhagen 46 millioner kroner, som skal betales tilbage over syv år.

I forlængelse af dette har Sophie Hæstorp Andersen nu modtaget en redegørelse for, hvordan turismeorganisationen skal komme på ret køl igen, og den giver håb for fremtiden.

- Det er en slankning af organisationen, en målretning af aktiviteterne og en fornyelse på ledelses- og bestyrelsesniveau. Meget tegner til, at vi nu kan give Wonderful Copenhagen en ny start, vurderer hun.

Formanden tror på, at organisationen er i stand til at udfylde sin opgave, samtidig med at man afvikler gælden til regionen.

- Når man har færre penge til turisme, så kommer der færre indsatser. Men Københavns Kommune overtager nogle helt konkrete driftsopgaver, og her og nu er der ikke noget, der tyder på, at det er en svækket organisation, vurderer hun.

Tilbage står spørgsmålet om, hvordan man undgår en lignende skandale i fremtiden. I den forbindelse foreslår Dansk Folkeparti, at Wonderful Copenhagen underlægges en strammere resultatkontrakt, men det afviser regionsrådsformanden.

- Det ville være helt forkert. Wonderful Copenhagen er også hele landets organisation for storbyturisme, og hvis man indsnævrer deres område, svækker man turismen i hele Danmark, mener Sophie Hæstorp Andersen.

/ritzau/