Forbundsformand: Mine medlemmer betaler gerne mere i skat

Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, mener, nogle lærere ville være villige til at betale mere i skat, hvis det kunne garantere dem bedre arbejdsforhold. (Foto: Foto: Carsten Bundgaard/Scanpix.dk)

Hvis et højere skattetryk kan give lærerne bedre vilkår, så vil de gerne betale mere i skat.

Nej til skattelettelser - ja til velfærd.

Sådan lyder det næsten samstemmigt fra stormødet i Odense onsdag, hvor 3.400 tillidsrepræsentanter er samlet. Se stemningsbillederne her.

Men ikke nok med det. Faktisk er situationen for den danske velfærd nu så presset, at nogle endda er villige til at gå endnu længere. Sådan lyder det fra Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, i et live-interview med Avisen.dk på Facebook.

Tror du, at din medlemmer ville være indstillet på at betale mere i skat?

- Ja, det tror jeg såmænd, mange af dem ville være. Hvis det kunne sikre, at de følte, de i dagligdagen kunne lykkes med deres opgave.

- Fordi noget af det, der slider helt generelt for mange af dem, der arbejder ude i frontlinjen i forhold til velfærdsopgaverne, det er, at man står med en utrolig dårlig samvittighed over for de børn og de ældre, man føler, man har et ansvar for. Og det slider fantastisk meget, siger Anders Bondo Christensen.

- Og det, at vi ikke føler, vi gør det godt nok, det er en kæmpe belastning. Så jeg tror faktisk, mit svar er ja til dit spørgsmål.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lærerformand Anders Bondo Christensen blev båret ind i salen, mens han "lå vandret for velfærden". Robert Wengler/Danmark for Velfærd

Lærerformanden står ikke helt alene med sin betragtning. I hvert fald er de to tillidsrepræsentanter May Britt Larsen og Ole Søborg også stærkt afvisende over for skattelettelser. Det kan du læse om i artiklen: "Ole og May Britt til stormøde: Skattelettelser slår skår i vores fællesskab."