Forargede blå eks-ministre sviner Samuelsen: Politisk amatør og tåbelig
- Det er det mest tåbelige, uparlamentariske og udemokratiske, jeg nogensinde har været ude for, siger tidligere Venstre-minister Birthe Rønn Hornbech.
- Jeg synes, at Anders Samuelsen i den her sag optræder som en politisk amatør. Det er decideret uklogt, siger Bendt Bendtsen.
- Jeg synes, at Anders Samuelsen i den her sag optræder som en politisk amatør. Det er decideret uklogt, siger Bendt Bendtsen. Foto: Scanpix/arkiv

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, bliver nu voldsomt kritiseret af to tidligere borgerlige ministre.

Tidligere vicestatsminister gennem syv år Bendt Bendtsen (K) og tidligere V-minister Birthe Rønn Hornbech frygter, at Anders Samuelsens ultimative krav om topskattelettelser fører til en dyb og lang krise i blå blok - og at Mette Frederiksen (S) kommer til magten i en rød regering.

Det fortæller DR Nyheder. 

- Anders Samuelsen har udnævnt sig selv til Danmarks spøgelsesbilist nummer 1. Han er på vej ned ad den blå motorvej imod færdselsretningen, og det ser ud til at ende galt, siger Bendt Bendtsen til DR.

- Jeg synes, at Anders Samuelsen i den her sag optræder som en politisk amatør. Det er decideret uklogt, siger Bendt Bendtsen.

Birthe Rønn Hornbech er forarget og beskylder Anders Samuelsen for at være decideret udemokratisk:

- Det er det mest tåbelige, uparlamentariske og udemokratiske, jeg nogensinde har været ude for. Det er meget i strid med vores parlamentariske regler. Anders Samuelsen ønsker ikke det samarbejdende folkestyre men tror, han kan trumfe noget igennem. Det hører hjemme i helt andre regimer end det danske, siger hun.

Klar til at vælte regeringen

Anders Samuelsen har ikke lagt skjul på, at han er parat til at vælte regeringen, hvis ikke han får sin vilje, når det handler om topskattelettelser:

- Der er intet ændret. Overhovedet. Samme position. Og der er ingen vaklen i geledderne. Vores mål er at afskaffe topskatten fuldstændig. Det, vi så har sagt, er, at - i kompromissets navn - har vi en linje, der hedder fem procentpoint ned i hele topskatten.

- Hvis ikke det sker, så er vi ikke længere støtteparti for regeringen, lød det fra Anders Samuelsen dagen efter, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde præsenteret sin omfattende 2025-plan på et pressemøde i Statsministeriet.

Her spillede Løkke ellers ud med et forslag om at lette topskatten med fem procentpoint på indkomster op til en million kroner.

Men Liberal Alliances ufravigelige krav er, at topskatten sættes ned med fem procentpoint - også for danskere med lønninger over en million kroner.

Anders Samuelsen (LA) har ikke ønsket at stille op til interview og forholde sig til kritikken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.